Хъл – Суонзи: Реми в битката на дъното


Н. Гавазов

Хъл – Суонзи: Реми в битката на дъното

Хъл Сити - Суонзи
Стадион: "КСОМ Стейдиъм", Хъл
Дата: 11.03.2017г.
Час: 17:00
Съдия: Андре Маринър


Един от малкото мачове през този уикенд за 28-я кръг на Висшата лига ни предоставя двубой между борещите се за оцеляването Хъл и Суонзи. Новаците все още се намират на предпоследно място въпреки подобрението в играта си, докато "лебедите" вече са на 5 точки от зоната на изпадащите след чудесно представяне в последно време.

"Тигрите" спечелиха 5 точки в предишнтие 5 кръга, което донякъде е добър актив, но явно недостатъчен с оглед на успешните резултати и при другите борещи се за спасение. Особено разочароващо беше поражението миналата седмица от замесения в оцеляването Лестър с 3:1, както и ремито преди това срещу непретенциозния Бърнли. Това показа, че все пак многото проблеми в клуба и липсата на голям брой футболисти няма как да не се отразят на играта, макар че се виждаше ясно прогрес. Маркус Хенриксен, Одубайо, Грег Луер, Уил Кийн, Райън Мейсън, Къртис Дейвис, Майкъл Доусън и Мбокани препълват лазарета, а Ленихан и Евандро също не са в оптимална кондиция и може би също няма да се разчита на тях.

Суонзи достигна до впечатляващите 4 победи в последните 6 кръга, което нямаше как да не измъкне отборът от зоната на изпадащите. Двете поражение пък дойдоха трудно при гостуванията на Челси и Манчестър Сити, така че ако продължат с това представяне "лебедите" няма да имат проблеми с оставането в елита. До края на сезона се очаква да е извън игра Нейтън Дайер, а Джеферсън Монтеро и Ки Сунг-Йонг пък вече са близо до завръщане игра. Кайл Ноутън получи лека травма в двубоя с Бърнли и може би няма да се рискува здравето му тази седмица и вероятно Анхел Ранхел ще го замени на десния бек.

Интересна и любопитна среща на дъното, но можем спокойно да заявим, че Суонзи ще започне в по-стабилна и впечатляваща форма. Въпреки това, Хъл ще се опита да спре своя конкурент за оставането в елита, а и подкрепата на привържениците няма начин да не помогне. "Лебедите" едва ли ще тръгнат безразсъдно да търсят 3-те точки и би трябвало да внимават да не допуснат гол, с който да си усложнят мача. Едно евентуално реми ще устройва гостите, така че очакваме с оглед липсата на класа при Хъл и по-стабилния Суонзи срещата да завърши без победител.

Прогноза: Хъл - Суонзи 1:1

 

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
100