Евертън – УБА: Карамелите ще надделеят в равностойния сблъсък


Н. Гавазов

Евертън – УБА: Карамелите ще надделеят в равностойния сблъсък

Евертън - Уест Бромич
Стадион: "Гудисън Парк", Ливърпул
Дата: 11.03.2017г.
Час: 17:00
Съдия: Греъм Скот

 

Коравите и неудобни за всеки противник Евертън и Уест Бромич излизат един срещу друг в изключителен тежък и здрав сблъсък. И двата отбора записаха поражения в миналия кръг, но местата им в първата осмица засега не са под въпрос, а с оглед на цялостното им представяне това едва ли ще се случи.

"Карамелите" загубиха при гостуването на Тотнъм с 3:2, но можем спокойно да кажем, че успехът не беше лесен за лондончани. Това беше първа загуба за домакините от 6 кръг насам, но по принцип играчите на Роналд Куман не се чувстват много комфортно при визитите си. Не така стоят нещата на "Гудисън Парк", където Евертън има 4 победи и едно поражение за ФА Къп в последните си 5 домакинства. Добрата новина за "карамелите" е лазарета, където единствено се лекува Яник Боласие, а Бешич пък не е кондиционно готов за мач от високо ниво. Това означава, че Куман ще може да използва най-доброто си за този уикенд и въпросителната е кой измежду Рос Баркли, Кевин Миралас и Енер Валенсия да застане зад Лукаку.

Поражението на Уест Бромич от Кристъл Палас беше по-голяма изненада и разочарование, отколкото загубата на Евертън, тъй като "орлите" се борят за оцеляването си, а на "Дъ Хоутърнс" привържениците не са свикнали да виждат подобни издънки през този сезон. Тази среща беше идеална възможност за "дроздовете" да се приближат само на точка от своя съперник преди да дойде директния мач и последващите двубои с Арсенал и Манчестър Юнайтед. Тони Пюлис няма проблеми със състава си и единствено Мат Филипс остава под въпрос.

Определено ще видим здрава битка в съботния следобед между равностойни отбори с идентични резултати в последно време.

По-колебливи обаче изглеждат Уест Бромич и ще е интресно да видим дали след изненадващото поражение в миналия кръг няма дойде спад в представянето. Евертън традиционно играе по-стабилно на "Гудисън Парк", но любопитното е, че "дроздовете" не са допускали попадение на този стадион в предишните 3 визити, така че домакинският фактор може да не окаже особено влияние. Подобни тежки сблъсъци обичайно се решават и от най-малките грешки, така че пълна концентрация ще е нужна и при двата отбора. Очакваме повече борба и по-малко положения гол, но в крайна сметка прогнозираме "карамелите" да завършат като крайни победители.

Прогноза: Евертън - Уест Бромич 1:0

 

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
112