Тотнъм – Евертън: Лондончани ще вземат своето в тежък мач


Н. Гавазов

Тотнъм – Евертън: Лондончани ще вземат своето в тежък мач

Тотнъм - Евертън
Стадион: "Уайт Харт Лейн", Лондон
Дата: 05.03.2017г.
Час: 15:30
Съдия: Майкъл Оливър


Тотнъм и Евертън ще проведат един от здравите сблъсъци в този 27-ми кръг на Висшата лига. Лондончани са на втора позиция в таблицата, но далеч от сигурността, че ще завършат в Топ 4, докато "карамелите" държат 7-то място и дори могат да погледнат малко по-нагоре в класирането.

"Шпорите" се върнаха в първенството след разочароващото отпадане в Лига Европа с домакинство на Стоук и постигна убедителна победа с 4:0, която донесе малко спокойствие в тима. Разликата от лидера Челси обаче е 10 точки и едва ли някой в клуба вярва, че титлата е реална цел и по-скоро борбата ще е за местата даващи право на Шампионска лига. Положителното за Почетино беше възстановяването на важни защитници преди миналия кръг, но за негово съжаление Ян Вертонген и Тоби Алдервийрелд отново не са напълно здрави, а Дани Роуз и Ламела пък са със сигурност аут.

Евертън се намира в много добра форма, след като във вече 9 мача от Висшата лига не е бил побеждаван и е с 4 точки преднина пред намиращия се с една позиция по-назад Уест Бромич. Толкова е разстоянието и с 6-я Манчестър Юнайтед, така че много трудно "карамелите" биха успели да се изкачат нагоре по таблицата. Ронал Куман очаквано е без Яник Боласие и Бешич, а Доминик Калвърт-Левин е близо до завръщане, но едва ли това ще се случи този уикенд.

Тотнъм традиционно играе много добре в домакинските си мачове и все още не е бил побеждаван на свой терен в първенството, така че временните проблеми може би няма да имат сериозна тежест в двубоя. От своя страна Евертън е по-колеблив извън "Гудисън парк", макар че от 5 визити насам са достигали най-малко до точката. От важно значение за "шпорите" ще е ситуацията с основните си защитници, които при невъзможност да се появят в игра може да усложнят спечелването на срещата.

Прогноза: Тотнъм - Евертън 1:0

 

Последни 5 изиграни срещи:

Тотнъм:

11 февруари Ливърпул - Тотнъм 2:0 (Висша лига)
16 февруари Гент - Тотнъм 1:0 (Лига Европа)
19 февруари Фулъм - Тотнъм 0:3 (ФА Къп)
23 февруари Тотнъм - Гент 2:2 (Лига Европа)
26 февруари Тотнъм - Стоук Сити 4:0 (Висша лига)

Евертън:

21 януари Кристъл Палас - Евертън 0:1 (Висша лига)
01 февруари Стоук Сити - Евертън 1:1 (Висша лига)
04 февруари Евертън - Борнемут 6:3 (Висша лига)
11 февруари Мидълзбро - Евертън 0:0 (Висша лига)
25 февруари Евертън - Съндърланд 2:0 (Висша лига)


Досегашни срещи:

Тотнъм - Евертън

170 срещи
63 победи за Тотнъм
53 равенства
54 победи за Евертън
Голова Разлика: 254:222 за Тотнъм

 

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
227