Ливърпул – Арсенал: Кой ще се измъкне от лошия си период?


Н. Гавазов

Ливърпул – Арсенал: Кой ще се измъкне от лошия си период?

Ливърпул - Арсенал
Стадион: "Анфийлд", Ливърпул
Дата: 04.03.2017г.
Час: 19:30
Съдия: Робърт Мадли

 


Голямото дерби в настоящия 27-ми кръг на Висшата лига е между колебливите в този момент Ливърпул и Арсенал. И двата гранда се борят за Топ 4, но последните им резултати са далеч от желаното и ще е интересно да видим кой ще успее да си върне увереността и доброто представяне.

При "мърсисайдци" положението изглежда много по-тежко, след като от началото на календарната година отборът спечели само веднъж в първенството и вече е на 5-та позиция, но само на точка зад своя съперник. Да не забравяме и отпадането в другите два турнира - Купата на лигата и ФА Къп, което означава нулев откъм трофеи сезон за клуба. По-лошото е, че играта на Ливърпул не върви, а след поражението от Лестър в понеделник се видя, че липсата на класни защитници и добър централен нападател са сред основните причини за спада в класирането.

За радост на Клоп в лазарета със сигурност трайно контузени остават единствено Дани Ингс и Марко Гручи, но пък под въпрос отново са Хендерсън и Ловрен, като по-голям шанс има да видим на терена защитника. За разлика от последната среща този път в центъра на отбраната ще застане Клаван, който ще замени неубедителния на тази позиция Лукаш Лейва. В полузащитата по всяка вероятност ще оперират Емре Джан, Лалана и Вайалдум, а по-интересно е да видим дали ще има промени в преди позиции. Мане и Коутиньо можем да считаме за несменяеми, но въпросителната е дали отново Фирмино ще бъде пуснат на върха на атаката или този път ще се разчита на типичните централни нападатели Стъридж или Ориги.

Арсенал като цяло няма чак толкова големи проблеми с играта си в първенството, след като допусна само две поражения в предишните 7 кръга. Разбира се, това повлия негативно на борбата за титлата и по-скоро лондончани трябва да се притесняват за мястото си в Топ 4, макар че имат точка преднина пред преследвача Ливърпул и мач по-малко. Голямо беше разочарованието в Шампионската лига, където "артилеристите" загубиха първата среща с разгромното 5:1 от Байерн Мюнхен и на практика отпадат от турнира. Така за гостите единствената възмжоност за трофей през този този сезон остава ФА Къп, където на четвъртфинал ги очаква непретенциозния Линкълн.

Венгер има сериозни главоболия с полузащитата си, тъй като с травми са Санти Касорла и Елнени, а допълнително под въпрос остават Месут Йозил и Рамзи. Това означава, че в центъра на терена ще застанат неубедителните Коклен и Джака, а зад нападателя при евентуална липса на немския плеймейкър най-вероятно ще започне Айоби. Любопитно е да видим дали отново Санчес ще играе ролята на централен нападател или най-после ще видим Оливие Жиру или Дани Уелбек на тази позиция.

Първото дерби през сезона между двата гранда завърши с победа 4:3 в полза на Ливърпул, но ситуацията тогава в двата състава беше коренно различна. Тогава "артилеристите" бяха без голям брой ключови фигури, докато "мърсисайдци" бяха с много по-впечатляваща игра и повече мотивация. Сега домакините отново ще търсят 3-те точки, за да се изкачат в четворката и да изместят съперника си, но лондончани едва ли ще се дадат толкова лесно въпреки колебанията си. За Арсенал и точката ще е достатъчна, макар че при победа Манчестър Юнайтед ще се изравни с "артилеристите". Характерно за сблъсъците между тези два отбора е многото попадения и атакуващ футбол, но този път може би ще видим по-внимателна тактика от страна на мениджърите, което ще доведе до подялба на точките.

Прогноза: Ливърпул - Арсенал 1:1

Последни 5 изиграни срещи:

Ливърпул:

28 януари Ливърпул - Уулвърхемптън 1:2 (ФА Къп)
31 януари Ливърпул - Челси 1:1 (Висша лига)
04 февруари Хъл Сити - Ливърпул 2:0 (Висша лига)
11 февруари Ливърпул - Тотнъм 2:0 (Висша лига)
27 февруари Лестър - Ливърпул 3:1 (Висша лига)

Арсенал:

31 януари Арсенал - Уотфорд 1:2 (Висша лига)
04 февруари Челси - Арсенал 3:1 (Висша лига)
11 февруари Арсенал - Хъл Сити 2:0 (Висша лига)
15 февруари Байерн Мюнхен - Арсенал 5:1 (Шампионска лига)
20 февруари Сътън Юнайтед - Арсенал 0:2 (ФА Къп)


Досегашни срещи:

Ливърпул - Арсенал

221 срещи
84 победи за Ливърпул
59 равенства
78 победи за Арсенал
Голова Разлика: 312:287 за Ливърпул

 

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
292