Лестър – Хъл: Шампионите ще се отдалечат от опасната зона


Н. Гавазов

Лестър – Хъл: Шампионите ще се отдалечат от опасната зона

Лестър - Хъл Сити
Стадион: "Кинг Пауър", Лестър
Дата: 04.03.2017г.
Час: 17:00
Съдия: Майк Дийн

Лестър и Хъл ще изиграят през този уикенд битка помежду си, която може да има огромно значение за оцеляването в края на сезона. Шампионите изненадващо са включени в борбата за оставане в елита, макар че все още се държат над чертата, докато "тигрите" са със сериозно подобрение в играта си, което обаче не е достатъчно да ги издигне в таблицата.

"Лисиците" се разделиха със своя мениджър Клаудио Раниери преди дербито с Ливърпул в понеделник, което завърши с убедителното 3:1 за домакините. Това постави Лестър на 2 точки от зоната на изпадащите и на 3 от своя съперник, така че ще има нужда от още усилия, за да се подсигури участие във Висшата лига и догодина. В състава на временния наставник Крейг Шекспир няма особени липси и само Мола Ваге е с контузия, но пък за сметка на това се завръщат Слимани и Леонардо Улоа. Разбира се, аржентинският нападател вече заяви разочарованието си от бъдещето си в клуба и едва ли ще го видим в игра. Големи промени в стартовите 11 не бива да очакваме като единствено може би Оказаки ще отстъпи позицията си до Варди за сметка на Слимани.

На всички е ясно, че Хъл е в прогрес, откакто Марко Силва пое тима, макар че сериозни промени в класирането не настъпиха. "Тигрите" направиха не особено удовлетворяващо реми на свой терен с непретенциозния Бърнли и така изпуснаха възможността да се измъкнат от зоната на изпадащите, а вместо това продължават да заемат предпоследното място. Маркус Хенриксен, Одубайо, Грег Луер, Уил Кийн, Райън Мейсън, Къртис Дейвис, Евандро, Майкъл Доусън и Мбокани продължават тендендцията за много контузени при новаците, а допълнително са усложнени и здравословните състояния на Ленихан, Алън Макрегър, Хари Макгуайер и Лазар Маркович.

Интересно да видим дали Лестър ще продължат с добрите игри след напускането на Раниери или победата над Ливърпул е било просто моментен импулс. Хъл пък от своя страна има какво още да показва особено на чужд терен, където е само с едно равенство в последните 16 визити във всички турнири и само два отбелязани гола. Изнервен двубой с много борба и в крайна сметка краен победител в лицето на "лисиците".

Прогноза: Лестър - Хъл 2:1

 

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
97