Стоук – Мидълзбро: Домакините няма да сбъркат


Н. Гавазов

Стоук – Мидълзбро: Домакините няма да сбъркат

Стоук Сити - Мидълзбро
Стадион: "Бет365 Стейдиъм", Стоук
Дата: 04.03.2017г.
Час: 17:00
Съдия: Крейг Поусън

Стоук приема Мидълзбро в съботната програма от 27-я кръг на Висшата лига. Домакините са в средата на таблицата и очевидно доиграват сезона, а по-заплетена е ситуацията при гостите, които водят битка за оцеляването си.

"Грънчарите" са известни с успешното си представяне на свой терен, където нямат поражение в първенството във вече 6 мача. Не е такова положението в гостуванията и това е една от причините отборът да не е по-нагоре в класирането, а и няма изгледи да се получи кой знае какво изкачване, тъй като 8-я Уест Бромич е с 8 точки повече. Стоук имаше и проблеми свързани с отсъствието на немалък брой футболисти, но нещата за подобриха и в това отношение, след като в лазарета за дълго са само Стивън Айрланд и Джак Бътланд, докато много по-добре са с възстановяването Шакири и Джонатан Уолтърс.

Мидълзбро продължават да не впечатляват във Висшата лига и да не намират правилния футбол, с който биха си осигурили безпроблемно оставане в елита. Боро не е вкусвал победата във вече 9 кръга от първенството, а през този период успя да реализира едва 3 гола, което постави отборът на 17-то място с актив, колкото и 18-я Кристъл Палас. Утешение за привържениците е единствено участието във ФА Къп, където техните любимци са на четвъртфинал в турнира срещу Манчестър Сити. Каранка отново ще е без Антонио Бараган и Калъм Чембърс, докато Джордж Френд е близо до завръщане в игра, но не е ясно дали това ще се случи още този уикенд.

Стоук може и да изглежда, че не се бори за нещо реално във Висшата лига, но пред своите фенове не допуска отпускане и играе достатъчно, за да измъкне положителен резултат. За Мидълзбро това гостуване ще е успешно и при равен, но едва ли домакините ще са особено доволни на едно реми, така че очакваме с повишени усилия да си спечелят 3-те точки.

Прогноза: Стоук - Мидълзбро 1:0

 

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
147