Суонзи – Бърнли: Ценни 3 точки за лебедите


Н. Гавазов

Суонзи – Бърнли: Ценни 3 точки за лебедите

Суонзи - Бърнли
Стадион: "Либърти", Суонзи
Дата: 04.03.2017г.
Час: 17:00
Съдия: Антъни Тейлър

Суонзи домакинства на Бърнли в среща от 27-я кръг на Висшата лига и ще гони пълният актив от точки, за да се отдалечи от зоната на изпадащите. Гостите от своя страна са в средата на таблицата и засега не е поставен под въпрос елитният им статут, но със сигурност ще се опитат да си тръгнат от "Либърти Стейдиъм" поне с равен.

"Лебедите" се представят добре в последно време и след 3 победи и 2 поражения са с 2 точки над чертата. Съонзи успя да пребори в гостуване Ливърпул и да надвие шампиона Лестър, а пораженията дойдоха от Манчестър Сити и Челси, които трябваше да положат много усилия, за да постигнат успех, така че Пол Клемънт не би трябвало да се притеснява за оставането във Висшата лига, ако така продължават да играят играчите му. Ки Сунг-Йонг и Джеферсън Монтеро все още са в лазарета с контузия, а компания ще им прави и Нейтън Дайер.

Бърнли приключи серията си от 7 поредни поражения като гост миналия кръг, след като измъкна точката от борещия се за оцеляването Хъл. Характерно е за новаците визитите през този сезон да са трудни, така че всяко реми се счита за огромен успех от играчите на Шон Дайк. Скромният тим е без Дийн Марни, Стивън Дефур, Гудмундсон, Ник Поуп, Кевин Лонг и Ашли Барнс, а добрата новина е завръщането на Джеф Хендрик, който вероятно ще започне титуляр срещата.

Можем да бъдем сигурни, че Суонзи ще е по-активния в преследването на попадение тим, тъй като за "лебедите" се открива идеално възможност поне за малко да се отдалечат от зоната на изпадащите. Бърнли пък продължава да няма победа в гостуване във Висшата лига и също може да потърси приключване на тази негативна серия в този кръг. Въпреки това, очакваме липсата на важни играчи при новаците да подпомогне допълнително мотивираните домакини в спечелването на убедителна победа.

Прогноза: Суонзи - Бърнли 2:0

 

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
156