Уест Бромич – Кристъл Палас: Пореден домакински успех за дроздовете


Н. Гавазов

Уест Бромич – Кристъл Палас: Пореден домакински успех за дроздовете

Уест Бромич - Кристъл Палас
Стадион: "Дъ Хауторнс", Уест Бромич
Дата: 04.03.2017г.
Час: 17:00
Съдия: Майк Джоунс


Коравият тим на Уест Бромич приема в съботния следобед намиращият се в зоната на изпадащите Кристъл Палас. Домакините са сред изненадите във Висшата лига с 8-та си позиция и нямат никакво намерение статуквото да се промени, докато гостите водят тежка борба за оставането си в елита.
"Дроздовете" вече от 5 кръга насам не са били побеждавани, а на своя "Дъ Хоутърнс" са с 4 поредни успеха в първенството. Уест Бромич е със стабилна преднина от 7 точки пред 9-я Уест Хам, а по-скоро може да гледа към 7-то място, където Евертън има само 4 точки повече. Под въпрос за този уикенд са Мат Филипс и Брендан Галоуей, но едва ли Тони Пюлис ще рискува здравето на офанзивния шотландски футболист и най-много да го постави на резервната скамейка.

Кристъл Палас достигна до много важните 3 точки в сблъсъка на дъното срещу Мидълзбро и така остави шансовете си за оцеляването големи. Победата с 1:0 над Боро със сигурност ще даде и малко увереност на играчите, които като цяло не успяваха да намерят правилния ритъм на игра дори под ръководството на опитния Сам Алърдайс. Проблем продължават да са контузиите на Джонатан Бентеке, Конър Уикам, Бакари Сако и Папе Суаре, а още не са напълно готови Стив Манданда, Фламини и Лоик Реми.

За Кристъл Палас срещата ще е от много по-важно значение, отколкото за съперника, но Уест Бромич се наслаждава на добра кампания особено на свой терен и не пропуска възможности за пълен комплект от точки. Сам Алърдайс знае как да задържи поне реми в подобни тежки гостувания и при малко повече борбеност, тактическа дисциплина и концентрация това може да се случи, но на "дроздовете" им е достатъчна и само една грешка, за да сломят "орлите".

Прогноза: Уест Бромич - Кристъл Палас 1:0

 

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
110