Лестър – Ливърпул: Непредсказуемо дерби за завършек на кръга


Н. Гавазов

Лестър – Ливърпул: Непредсказуемо дерби за завършек на кръга

Лестър - Ливърпул
Стадион: "Кинг Пауър", Лестър
Дата: 27.02.2017г.
Час: 22:00
Съдия: Лий Мейсън

Последният мач от 26-я кръг на Висшата лига ни предостая дерби между шампиона Лестър и английския гранд Ливърпул. Домакините излизат в срещата в тежка ситуация и без мениджър, докато "мърсисайдци" също не са в оптимална форма, но все още са в битката за Топ 4.

"Лисиците" се намират в ужасяваща серия от 5 поредни загуби в първенството и 6 двубоя без отбелязан гол, което приближи отборът опасно близо до зоната на изпадащите и изпадането в Чемпиъншип вече изглежда реалност. Лестър освен това отпаднаха за ФА Къп от Милуел, а първият осминафинален мач в Шампионската лига срещу Севиля завърши с 2:1 в полза на испанците. Всичко това доведе до раздялата с мениджъра Клаудио Раниери и ще е любопитно да видим как това ще повлияе на играта на отбора. В състава на домакините няма трайно контузени, но пък Слимани и Леонардо Ульоа остават под въпрос.

Ливърпул също беше попаднал в тежка игрова криза, която обаче завърши с категорично 2:0 в дербито с друг претендент за първите места - Тотнъм. "Мърсисайдци" са на 5-то място в класирането, но Топ 4 е само на 1 точка разстояние, така че нищо не е загубено. Дани Ингс и Груич продължават да лекуват травми, а по-сериозно е здравословното състояние на Стъридж и Ловрен, които може и да пропуснат срещата. Въпреки това, гостите се оказаха с пауза от 2 седмици, която няма начин да не даде сериозно предимство за този кръг.

Фаворит в мача е Ливърпул, но дербито си остава непредсказуемо, поради неяснотата около съперниците. Лестър със слаба игра, но и без мениджър, което може да повлияе по най-различен начин на шампиона, а "мърсисайдци" имаха малка почивка и ще видим дали Клоп е успял нещо да промени при и футболистите за това кратко време. Безспорно интересен и любопитен двубой, в който прогнозираме 3 точки за гостите, но със сигурност "лисиците" няма да се предадат и ще се опитат да направят изненадата.

Прогноза: Лестър - Ливърпул 1:3


Последни 5 изиграни срещи:

Лестър:

05 февруари Лестър - Манчестър Юнайтед 0:3 (Висша лига)
08 февруари Лестър - Дарби Каунти 3:1 след прод. (ФА Къп)
12 февруари Суонзи - Лестър 2:0 (Висша лига)
18 февруари Милуол - Лестър 1:0 (ФА Къп)
22 февруари Севиля - Лестър 2:1 (Шампионска лига)

Ливърпул:

25 януари Ливърпул - Саутхемптън 0:1 (Купа на Лигата)
28 януари Ливърпул - Уулвърхемптън 1:2 (ФА Къп)
31 януари Ливърпул - Челси 1:1 (Висша лига)
04 февруари Хъл Сити - Ливърпул 2:0 (Висша лига)
11 февруари Ливърпул - Тотнъм 2:0 (Висша лига)


Досегашни срещи:

Лестър - Ливърпул

105 срещи
37 победи за Лестър
24 равенства
44 победи за Ливърпул
Голова Разлика: 165:133 за Ливърпул

 

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
150