Сити влиза с повече хъс в дербито на Манчестър


.

Сити влиза с повече хъс в дербито на Манчестър

Манчестър СитиМанчестър Юнайтед
“Сити ъф Манчестър”, 17.04.2010; 14:45
Съдия: Мартин Аткинсън



Четири кръга преди края на един драматичен сезон във Висшата лига дойде време и за градското дерби на Манчестър между Сити и Юнайтед. Двата тима имат ясни цели – “гражданите” да запазят четвъртата си позиция, за която напира Тотнъм, а шампионите да спечелят четвърта поредна титла, на която обаче ръка е сложил Челси. Иронията за това, че всичко се върти около цифрата 4 се допълва от факта, че това е четвърти мач между двата тима през сезона. Предишните три предложиха страхотен футбол, много емоции и голове.

Борбата за четвъртото място е изключително интересна като в нея се очертаха два фаворита, а още два тима ще се опитат до последно да се докопат до заветната Шампионска лига. Засега Манчестър Сити е щастливецът с 65 точки, но след изненадваща победа на Тотнъм над Арсенал “шпорите” се доближиха само на точка зад “гражданите”. И двата тима са изиграли 33 мача.  Следват обявеният за продажба Ливърпул с 56 точки и мач повече и Астън Вила с 55.

На Сити предстоят тежки мачове. След градското дерби тимът гостува на Арсенал, посреща Вила и Тотнъм и завършва на “Ъптън парк” с Уест Хем. “Шпорите” след Челси срещат Юнайтед, но завършват леко с Бърнли и Болтън. У дома “гражданите” са много стабилни със своите 11 победи, 4 равенства и само една загуба. В последния си мач те разнищиха една от най-стабилните защити – тази на Бирмингам с 5:1, а преди това вкараха 6 на Бърнли.

В лагера на гостите настроението е минорно. Целият сезон е на път да пропадне заради два мача и заради една контузия – на Уейн Рууни. В последния кръг шампионите играха с двама нападатели, но не съумяха да вкарат на Блекбърн и това съвсем усложни задачата им. Сега те изостават на 4 точки от Челси и трябва да стискат палци на Тотнъм, и дори на Ливърпул, за да се надяват на чудо. Освен това трябва да спечелят оставащите си мачове със Сити,  Тотнъм, Съндърланд и Стоук.    

Уейн Бридж и Стивън Айланд ще подсилят Манчестър Сити в дербито. Бранителят не е играл от месец заради херния, а халфът пропусна три срещи поради проблеми с глезена. Пабло Сабалета се завръща след наказание.

Сър Алекс заяви, че най-вероятно ще включи Уейн Рууни в състава. За Рио Фърдинанд и Райън Гигс шансовете са по-малки. Оуен Харгрийвс попадна в разширения състав за пръв път от септември 2008.

Предстои страхотно дерби, тъй като Манчестър Сити освен за влизане в ШЛ ще е се бори и за реванш след онова 4:3 на “Олд Трафорд”, както и след елиминацията от Юнайетд в Карлинг къп. И за двата тима не по-малко важен се явява и двубоят Тотнъм-Челси. За да ги интересува развръзката му обаче първо трябва да спечелят. Заради по-доброто си психологическо състояние и далеч по-близката цел, фаворит в събота е Манчестър Сити.  

Последни 5 изиграни срещи:


Манчестър Сити:

11 Април Манчестър Сити - Бирмингам 5:1 (Висша Лига)
3 Април Бърнли - Манчестър Сити 1:6 (Висша Лига)
29 Март Манчестър Сити - Уигън 3:0 (Висша Лига)
24 Март Манчестър Сити - Евертън 0:2 (Висша Лига)
21 Март Фулъм - Манчестър Сити 1:2 (Висша Лига)

Манчестър Юнайтед:

11 Април Блекбърн - Манчестър Юнайтед 0:0 (Висша Лига)  
7 Април Манчестър Юнайтед - Байерн Мюнхен 3:2 (Шампионска Лига) 
3 Април Манчестър Юнайтед - Челси 1:2 (Висша Лига)
30 Март Байерн Мюнхен - Манчестър Юнайтед 2:1 (Шампионска Лига)
27 Март Болтън - Манчестър Юнайтед 0:4 (Висша Лига)


Досегашни срещи:

Манчестър Сити - Манчестър Юнайтед

131 мача
36 победи за Сити
44 равенства
51 победи за Юнайтед
Голова Разлика: 152:197 за Юнайтед

През този сезон:

27 Януари Манчестър Юнайтед - Манчестър Сити 3:1 (Карлинг Къп) 

Коефициенти от bet365:
Манчестър Сити - 2.80
Равен - 3.50 
Манчестър Ютнайтед - 2.50

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
170