Стоук – Кристъл Палас: Домакините ще надиграят съперника


Н. Гавазов

Стоук – Кристъл Палас: Домакините ще надиграят съперника

Стоук Сити - Кристъл Палас
Стадион: "Бет365 Стейдиъм", Стоук
Дата: 11.02.2017г.
Час: 17:00
Съдия: Мартин Аткинсън

Стоук приема Кристъл Палас в неделната програма от мачове за 25-я кръг на Висшата лига. "Грънчарите" са в средата на таблицата и трудни за преодоляване на свой терен, докато лондончани вече попаднаха в зоната на изпадащите и ще търсят най-малко точката.

Домакините прекъснаха малката си серия от 4 мача без поражение в миналия кръг, когато отстъпиха при гостуване на Уест Бромич. На "Бет365 Стейдиъм" обаче Стоук се представя много стабилно и в първенството имат само една загуба от 10 срещи пред своя публика. Проблем обаче са липсата на победи и тези 4 ремита в предишните 5 двубоя са причината отборът да не е в горната половина. Стивън Айрланд, Камерън, Джак Бътланд, Джонатан Уотлтърс и Шакири продължават да лекуват травми, а не напълно готови са Рамадан Собхи и Гленд Джонсън, така че за тях ще се решава допълнително.

Кристъл Палас е вече на предпоследно място във Висшата лига на 2 точки от спасението, но разгромната загуба с 4:0 от последния Съндърланд показа, че има сериозни проблеми във водения от Сам Алърдайс тим. "Орлите" имат само една победа от 10 кръга насам, която дойде при гостуването на Борнемут, така че все пак футболистите могат да покажат и качествена игра. Лондончани по подобие на своя съперник е без някои важни играчи в лицето на Папе Суаре, Джонатан Бентеке, Конър Уикам и Скот Дан, докато неясни са състоянията на Стив Манданда и Кабай.

Стоук изглежда по-стабилният от двата тима, но победите на домакините в последните 10 кръга са само с една повече повече от съперника. Сам Алърдайс много добре разбира, че всяка точка ще е от огромно значение и неговите футболисти нямат право на повече отпускане. Тежък двубой с много единоборства и малко положения, а по-мотивираният и концентрират отбор ще съумее да триумфира.

Прогноза: Стоук - Кристъл Палас 1:0

 

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
101