Ливърпул – Тотнъм: Дербито на кръга ще е без победител


Н. Гавазов

Ливърпул – Тотнъм: Дербито на кръга ще е без победител

Ливърпул - Тотнъм
Стадион: "Анфийлд", Ливърпул
Дата: 11.02.2017г.
Час: 19:30
Съдия: Антъни Тейлър

Последният съботен двубой от 25-я кръг на Висшата лига е дербито на уикенда - Ливърпул срещу Тотнъм. И двата отбора се борят за мястото си Топ 4, макар че моментната форма на домакините да не отговаря на клуб с големи амбиции. "Шпорите" също имаха затруднения в последните си мачове, но успяха да не допуснат поражение през този период.

"Мърсисайдци" изведнъж се сгромолясаха след 4 загуби и едно реми, а като цяло английският гранд има само една победа в последните си 10 двубоя от всички турнири и то срещу скромния Плимут. Ливърпул отпаднаха за Купата на Лигата и ФА Къп, но по-лошото е мястото им извън първата четворка и реалната угроза догодина отново да не вземат участие в Шампионската лига. Все пак 5-то място и само една точка пасив от Арсенал не изглежда толкова катастрофално, но тревога буди прекалено слабата продукция от футболистите на Клоп. Дани Ингс и Гручи продължават да се намират в лазарета, а не е много добро и състоянието на Ловрен и Адам Лалана. Клаван вече се завърна към тренировките, след като беше болен и се очаква да замести евентуално отсъствие на хърватския защитник.

Тотнъм се оказва единственият отбор, който все още е готов да преследва титлата, макар че лидера Челси е на цели 9 точки. "Шпорите" също трябва да обърнат внимание на играта си, тъй като предишните 4 мача не бяха проведени блестящо и само характерът на футболистите позволи да не се допусне поражение. Тревожното за Почетино е защитата, която е без основните си фигури Ян Вертонген и Дани Роуз, а Трипиер е под въпрос. Това означава, че титуляри в отбраната ще започнат Ерик Дайер и Бед Дейвис заедно със стандартните Тоби Алдервийрелд и Кайл Уолкър.

Интересен и зрелищен двубой, в който всяка една грешка може да коства много за единия или другия отбор. Ливърпул изглеждат неуверени, но ще е интересно да видим дали Клоп ще намери начин да промени нещо в играта на своите играчи. Тотнъм се бори все още за титлата, но най-вероятно ще е доволен и на точката на "Анфийлд". Почетино много добре разбира, че липсата на две ключови фигури в защитата може да се окаже фатално срещу техничните Коутиньо и Мане, така че прогнозираме по-прибрани лондончани, които ще гледат да не позволяват свободни пространства и ще търсят повече контрите.

Прогноза: Ливърпул - Тотнъм 1:1

Последни 5 изиграни срещи:

Ливърпул:

21 януари Ливърпул - Суонзи 2:3 (Висша лига)
25 януари Ливърпул - Саутхемптън 0:1 (Купа на Лигата)
28 януари Ливърпул - Уулвърхемптън 1:2 (ФА Къп)
31 януари Ливърпул - Челси 1:1 (Висша лига)
04 февруари Хъл Сити - Ливърпул 2:0 (Висша лига)

Тотнъм:

14 януари Тотнъм - Уест Бромич 4:0 (Висша лига)
21 януари Манчестър Сити - Тотнъм 2:2 (Висша лига)
28 януари Тотнъм - Уикъмб 4:3 (ФА Къп)
31 януари Съндърланд - Тотнъм 0:0 (Висша лига)
04 февруари Тотнъм - Мидълзбро 1:0 (Висша лига)


Досегашни срещи:

Ливърпул - Тотнъм

165 срещи
76 победи за Ливърпул
42 равенства
47 победи за Тотнъм
Голова Разлика: 257:187 за Ливърпул

 

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
215