Арсенал – Хъл: Лондончани ще се върнат към победите


Н. Гавазов

Арсенал – Хъл: Лондончани ще се върнат към победите

Арсенал - Хъл Сити
Стадион: "Емирейтс", Лондон
Дата: 11.02.2017г.
Час: 14:30
Съдия: Марк Клатънбърг

Настоящият 25-ти кръг на Висшата лига започва със срещата между Арсенал и Хъл. Домакините са сред лидерите в първенството, докато "тигрите" са на другия полюс, но пък гостите започнаха да показват впечатляващо подобрение в играта си.

"Артилеристите" допуснаха две поражения в предишните 2 кръга, което ги отказа от титлата с изоставане на 12 точки от първото място. Лондончани дори се налага да се борят за мястото си в Топ 4, тъй като Ливърпул и Манчестър Юнайтед са в опасна близост. Кадровите проблеми за Арсенал продължават с липсата на Санти Касорла, Дебюши, Саного, Рамзи и Гранит Джака, но пък положителни са състоянията на Мохамед Елнени и Белерин, така че в някакъв етап от мача можем да видим някой от тях.
Едва ли обаче ще започнат титуляри и постройката вероятно ще е подобна на тази в дербито с Челси с разликата, че Габриел Паулища ще е на десния бек, а Уелбек ще замени Тео Уолкът.

Хъл е все още в зоната на изпадащите, но вече само на точка от Суонзи, Лестър и Мидълзбро, така че при евентуален хикс може да се измъкне от последната тройка. Последните два двубоя на "тигрите" бяха срещу Манчестър Юнайтед и Ливърпул, но в тях отборът не допусна нито едно попадение и добави към актива си 4 точки, което е повече от впечатляващо за тим в подобна ситуация. Гостите обаче не са се измъкнали от големия брой отсъстващи и отново ще са без Маркус Хенриксен, Одубайо, Грег Люер, Уил Кийн, Райън Мейсън, Майкъл Доусън и Абел Ернандес. Под въпрос са още Ленихан, Алън Макрегър, Ахмед Елмохамади и Къртис Дейвис.

Важен двубой и за двата състава, но напрежението ще е предимно в лагера на Арсенал, който трябва да се реваншира на феновете си за двете последователни загуби и да не допусне изхвърляне от Топ 4. Хъл ще играе освободено с мисъл поне за точка, тъй като играчите вече направиха достатъчно в предишните 4 кръга. Без съмнение "артилеристите" са по-класният тим и ще бъдат по-активни, но и "тигрите" показаха, че са в състояние да спрат отбор с амбиции, така че очакваме трудни 90 минути за лондончани.

Прогноза: Арсенал - Хъл 2:1


Последни 5 изиграни срещи:

Арсенал:

14 януари Суонзи - Арсенал 0:4 (Висша лига)
22 януари Арсенал - Бърнли 2:1 (Висша лига)
28 януари Саутхемптън - Арсенал 0:5 (ФА Къп)
31 януари Арсенал - Уотфорд 1:2 (Висша лига)
04 февруари Челси - Арсенал 3:1 (Висша лига)

Хъл Сити:

22 януари Челси - Хъл Сити 2:0 (Висша лига)
26 януари Хъл Сити - Манчестър Юнайтед 2:1 (Купа на Лигата)
29 януари Фулъм - Хъл Сити 4:1 (ФА Къп)
01 февруари Манчестър Юнайтед - Хъл Сити 0:0 (Висша лига)
04 февруари Хъл Сити - Ливърпул 2:0 (Висша лига)


Досегашни срещи:

Арсенал - Хъл Сити

25 срещи
17 победи за Арсенал
5 равенства
3 победи за Хъл Сити
Голова Разлика: 52:22 за Арсенал

 

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
213