Хъл – Ливърпул: Ще спрат ли и тигрите мърсисайдци?


Н. Гавазов

Хъл – Ливърпул: Ще спрат ли и тигрите мърсисайдци?

Хъл Сити - Ливърпул
Стадион: "КСОМ Стейдиъм", Хъл
Дата: 04.02.2017г.
Час: 17:00
Съдия: Лий Мейсън

Ливърпул гостува на Хъл в съботния следобед в опит да прекрати серията си от 4 мача без победа и да се върне към успешния път. Домакините от своя страна показват подобрение след смяната на мениджърския пост, но продължават да се намират в зоната на изпадащите и с множество проблеми в клуба.

"Тигрите" записаха изненадващо реми при визитата на Манчестър Юнайтед предни дни, но за тяхно съжаление и останалите три тима замесени в битката за оцеляване не допуснаха поражение. Така статуквото не се промени и Хъл е все още на предпоследно място, но вече и с 4 точки пасив от 17-я Суонзи. Новаците вече отпаднаха от ФА Къп и Купата на лигата, което ще позволи на мениджъра Марко Силва да концентрира играчите си единствено и само към първенството, а ще помогне и физически на отбора, който от началото на кампанията страда от огромен брой кадрови проблеми. В този кръг извън игра са Маркус Хенриксен, Одубайо, Грег Люер, Уил Кийн, Райън Мейсън, Къртис Дейвис, Ленихан и Алън Макгрегър. Лазар Маркович пък няма право да се изправи срещу "мърсисайдци", а Елмохамади е с Египет на финал на Купата на африканските нации. Очаква се дебют да направят новите попълнения Алфред Н‘Дайе и Камил Гросицки.

Ливърпул имаше преди този кръг 4 поредни домакинства във всички турнири, но не успя да вземе нито една победа и дори допусна 3 загуби. "Мърсисайдци" вече отпаднаха от ФА Къп и Купата на лигата, което беше огромно поражение за клуба и сега пред Клоп задачата да влезе в Топ 4 става повече от задължителна. Гостите са на 4-то място на 10 точки от върха и с равен актив с 5-я Манчестър Сити, така че 5-ти пореден неуспех ще е твърде много за отбор с претенциите за Шампионска лига догодина. Ливърпул няма особени кадрови проблеми с изключение на контузиите на Марко Груич и Дани Ингс, което означава, че ще може да се разчита на всичко най-добро.

Хъл със сигурност ще е доволен от едно равенство и ще се опита да приложи тактиката от мачовете с Манчестър Юнайтед, за да спре своя съперник. "Мърсисайдци" от своя страна нямат друг изход освен победата и ще видим традиционно атакуващи гостите. "Тигрите" са с 3 поредни победи пред своя публика, но множеството липсващи играчи ще е натрупало вероятно умора сред домакините, което ще помогне на Ливърпул да извоюва 3-те точки.

Прогноза: Хъл - Ливърпул 1:2


Последни 5 изиграни срещи:

Хъл Сити:

14 януари Хъл Сити - Борнемут 3:1 (Висша лига)
22 януари Челси - Хъл Сити 2:0 (Висша лига)
26 януари Хъл Сити - Манчестър Юнайтед 2:1 (Купа на Лигата)
29 януари Фулъм - Хъл Сити 4:1 (ФА Къп)
01 февруари Манчестър Юнайтед - Хъл Сити 0:0 (Висша лига)

Ливърпул:

18 януари Плимут - Ливърпул 0:1 (ФА Къп)
21 януари Ливърпул - Суонзи 2:3 (Висша лига)
25 януари Ливърпул - Саутхемптън 0:1 (Купа на Лигата)
28 януари Ливърпул - Уулвърхемптън 1:2 (ФА Къп)
31 януари Ливърпул - Челси 1:1 (Висша лига)


Досегашни срещи:

Хъл Сити - Ливърпул

21 срещи
2 победи за Хъл Сити
5 равенства
14 победи за Ливърпул
Голова Разлика: 52:22 за Ливърпул

 

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
217