Стоук – Евертън: Равенство в края на кръга


Н. Гавазов

Стоук – Евертън: Равенство в края на кръга

Стоук Сити - Евертън
Стадион: "Бет365 Стейдиъм", Стоук
Дата: 01.02.2017г.
Час: 22:00
Съдия: Крейг Поусън

Един от последните 3 мача в междинния 23-ти кръг на Висшата лига е този между коравите отбори на Стоук и Евертън. И двата състава задоволяват привържениците си с представянето си през тази кампания и ще се хвърлят в срещата в здрава борба най-малко за точка.

"Грънчарите" изглеждат малко по-колебливи от своя съперник, след като редуват силни и слаби игри, което показва непостоянство в играта им. Това се отнася най-вече във гостуванията, но в домакинствата нещата са коренно различни и на своя "Бет365 Стейдиъм" Стоук е допуснал само едно поражение в последните 6 двубоя от всички турнири. Една от причините за спада на тима в някои мачове със сигурност имат липсващите важни футболисти, които обаче започнаха да се завръщат постепенно в състава. Този път Марк Хюз ще е без продължаващите да лекуват травми Стивън Айрланд, Камерън, Джак Бътланд и Джонатан Уолтърс, докато Рамадан Собхи е с националния си отбор. Маме Диуф и Бони приключиха вече с участието си на Купата на африканските нации, но едва ли ще ги видим сред титулярните 11 този кръг. Новото попълнение Саидо Бераино не е играл в мач от високо ниво от септември и също се очаква да започне от резервната скамейка.

Евертън се намира в превъзходна форма във Висшата лига с 4 победи и едно реми в предишните 5 кръга, а в този период гостите са допуснали само в един мач попадение в своята врата. С този актив "карамелите" заемат 7-то място в таблицата на 5 точки от 6-я Манчестър Юнайтед и на 7 от 5-я Манчестър Сити, но е малко вероятно в тази кампания целите пред треньорския щаб да са за евроучастие и по-скоро отборът ще се опита да задържи настоящата позиция. Роналд Куман също няма да разчита на някои футболисти в лицето на Яник Боласие, Доминик Калвърт-Люис, Бешич, Идриса Гай и Матю Пенингтън, макар че за последния има възможност да бъде пуснат в някой момент от двубоя. Овиедо и Дарън Гибсън са пък пред трансфер и също не се очаква да появата им.

Определено двата отбора са един от най-трудните и непредсказуеми съперници през този сезона във Висшата лига, но Евертън изглежда малко по-стабилен и ще бъде по-активен в търсенето на гол. От своя страна обаче Стоук пред своя публика показва по-здрава и корава игра, така че силите можем да кажем, че са изравнени.

Прогноза: Стоук - Евертън 2:2

 

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
102