Суонзи – Саутхемптън: Лебедите ще спечелят ценна точка за оцеляването си


Н. Гавазов

Суонзи – Саутхемптън: Лебедите ще спечелят ценна точка за оцеляването си

Суонзи - Саутхемптън
Стадион: "Либърти", Суонзи
Дата: 31.01.2017г.
Час: 21:45
Съдия: Роджър Ийст

Сунзи и Саутхемптън са противопоставени един срещу друг в междинния 23-ти кръг на Висшата лига. Домакините се измъкнаха от зоната на изпадащите, но няма място за спокойствие в отбора и ще трябва да се борят здраво до края на сезона за елитния си статут.

"Лебедите" постигнаха ценна и изненадваща победа при гостуването на Ливърпул на "Анфийлд", което ги постави на 2 точки пред 18-я Кристъл Палас. Този успех със сигурност е повишило настроението в съблекалнята и импулсът може да помогне много на тима в сблъсъка. Джеферсън Монтеро и Нийл Тейлър продължават да лекуват контузии, а подобно е състоянието макар и в по-лека форма на Лерой Фер, Модо Бароу, Ки Сунг-Йонг и Леон Бритън.

Саутхемптън стигна до финал за Купата на лигата миналата седмица, но веднага след това беше приземен от Арсенал за ФА Къп с разгромното 5:0 на "Сейнт Мери". Очевидно е, че голямата цел пред "светците" се очертава да бъде другия вътрешен турнир, тъй като във Висшата лига изглежда отборът ще гравитира около средата на таблицата и в първенството ще играе за своята чест. На Клод Пюел със сигурност не му е лесно, защото няма да може да разчита на Джереми Пиед, Мат Таргет, Чарли Остин, Софиан Буфал, Алекс Маккарти, Върджил ван Дай и Джейк Хескет, а с наситената програма няма как да не се появи умора сред играчите, макар че срещу "артилеристите" преди дни беше дадена почивка на ключови футболисти.

Важен двубой от гледна точка на Суонзи, докато при Саутхемптън едва ли има напрежение и натиск да се гони победа. Едва ли точката ще е провал за някой от двата състава и очакваме равностойно реми.

Прогноза: Суонзи - Саутхемптън 1:1

 

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
122