Борнемут – Кристъл Палас: Черешките ще се възползват от проблемите при гостите


Н. Гавазов

Борнемут – Кристъл Палас: Черешките ще се възползват от проблемите при гостите

Борнемут - Кристъл Палас
Стадион: "Виталити Стейдиъм", Борнемут
Дата: 31.01.2017г.
Час: 21:45
Съдия: Джонатън Мос

Борнемут излиза срещу Кристъл Палас в настоящия междинен кръг в преследване на 3-те точки. Състоянието на гостите на този момент е много слабо и домакините имат пред себе си идеален съперник, за да прекратят 4-те срещи без победа.

"Черешките" са 12-ти в класирането на спокойна дистанция от 10 точки от зоната на изпадащите и голямата цел пред треньорския щаб изглежда напълно осъществима. Борнемут вече отпадна от ФА Къп, така че ще играе само в един турнир, което допълнително ще улесни скромния тим да се задържи на разстояние от последните трима. Единственият, който е под въпрос в състава на домакините е Марк Уилсън, докато Макс Градел се завърна от Купата на африканските нации, но пък се появиха слухове за негов трансфер, което може да го извади от плановете на Еди Хау.

Кристъл Палас не изглежда да се подобрява под ръководството на Сам Алърдайс, а даже напротив. "Орлите" са вече в зоната на изпадащите след 4 поредни загуби, а като цяло не са взимали 3-те точки от 8 кръга насам. Лондончани отпаднаха и от ФА Къп през уикенда след 3:0 срещу Манчестър Сити, но едва ли в клуба това толкова много ги притеснява с оглед угрозата да играят от следващия сезон в Чемпиъншип. Големият брой контузии също допълнително влошават ситуацията в отбора и в лазарета се намират Папе Суаре, Джонатан Бентеке, Конър Уикъм, Сперони, Стив Манданда, Скот Дан, Джеймс Макартър, Фрейзър Кемпбъл и Джефри Шлуп. Добрата новина е завръщането на Бакари Сако и Заха, които най-вероятно ще бъдат пуснати титуляри, а дебют се очаква да направи новото попълнение Патрик ван Аанхолт.

Борнемут повече ще търси победата в този двубой с оглед трагичната форма на съперника, а почивката от повече от една седмица и липсата на сериозни отсъстващи дават още повече преднина на домакините. Кристъл Палас от своя страна ще играе по-дефанзивно и ще се опита на контраатаки да търси попадение, но и равенството ще е успех за гостите, така че основният фокус ще е върху защитата. Трудно ще бъде на атакуващите футболисти на "черешки", но очакваме в крайна сметка да помогнат във вземането на 3-те точки.

Прогноза: Борнемут - Кристъл Палас 1:0

 

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
111