Арсенал – Уотфорд: Лондончани ще задържат втората позиция


Н. Гавазов

Арсенал – Уотфорд: Лондончани ще задържат втората позиция

Арсенал - Уотфорд
Стадион: "Емирейтс", Лондон
Дата: 31.01.2017г.
Час: 21:45
Съдия: Андре Маринър

Арсенал приема Уотфорд в междинния 23-ти кръг на Висшата лига с намерение да достигне до успех, който ще запази второто място на "артилеристите". "Стършелите" от своя страна се намират в тежък период и едно равенство срещу по-именития съперник ще повдигне поспадналото настроение при играчите.

Лондончани постигнаха добри резултати през новата 2017-та година, макар че нямаха на разположение голям брой футболисти, а добрата новина за привържениците е, че лазарета започна да се изпразва. Санти Касорла, Дебюши и Саного продължават да се лекуват, но пък завърналите се от контузии Тео Уолкът и Дани Уелбек показаха добра форма срещу Саутхемптън за ФА Къп преди дни. Най-вероятно обаче централният нападател ще бъде оставен на резервната скамейка, тъй като не е физически готов да издържи 90 минути на високо ниво. Гранит Джака ще изтърпи вторият си мач наказание, което означава, че Коклен ще застане пред защитниците. Именно дефанзивният полузащитник е основният проблем за Арсен Венгер, защото Мохамед Елнени е на Купата на африканските нации и единствената опция остава френският играч.

Уотфорд във вече 7 кръга не са вкусвали победата и съвсем нормално слязоха на 14-то място на 8 точки от зоната на изпадащите. "Стършелите" бяха и елиминирани преди дни за ФА Къп от третодивизионния Милуол, което допълнително вгорчава привържениците. Разбира се, една от причините може да се намери в много отсъстващи в лицето на Валон Бехрами, Роберто Перейра, Амрабат, Холебас и Игало. Пантилимон, Исаак Съксес и Кабаселе също не са в оптимално здравословно състояние, но може и да се появят в игра.

Като цяло Арсенал играе много успешно срещу Уотфорд и в предишните 8 двубои с този съперник успя да стигне до 8 победи. Страхотната форма и настроение при "артилеристите" се видя много добре при разгромното 5:0 със Саутхемптън за ФА Къп и единствено подценяването може да донесе главоболия на тима. Все пак лондончани имат важно дерби в края на седмицата с Челси и е възможно играчите да започнат с едно наум в този кръг.

Прогноза: Арсенал - Уотфорд 2:0

 

Последни 5 изиграни срещи:

Арсенал:

03 януари Борнемут - Арсенал 3:3 (Висша лига)
07 януари Престън - Арсенал 1:2 (ФА Къп)
14 януари Суонзи - Арсенал 0:4 (Висша лига)
22 януари Арсенал - Бърнли 2:1 (Висша лига)
28 януари Саутхемптън - Арсенал 0:5 (ФА Къп)

Уотфорд:

03 януари Стоук Сити - Уотфорд 2:0 (Висша лига)
07 януари Уотфорд - Бъртън Албиън 2:0 (ФА Къп)
14 януари Уотфорд - Мидълзбро 0:0 (Висша лига)
21 януари Борнемут - Уотфорд 2:2 (Висша лига)
29 януари Милуол - Уотфорд 1:0 (ФА Къп)


Досегашни срещи:

Арсенал - Уотфорд

25 срещи
14 победи за Арсенал
1 равенство
10 победи за Уотфорд
Голова Разлика: 48:36 за Арсенал

 

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
181