Саутхемптън – Арсенал: И този път с този съперник ще се препънат лондончани


Н. Гавазов

Саутхемптън – Арсенал: И този път с този съперник ще се препънат лондончани

Саутхемптън - Арсенал
Стадион: "Сейнт Мери", Саутхемптън
Дата: 28.01.2017г.
Час: 19:30
Съдия: Кевин Френд

Един от най-интересните двубои на този етап от ФА Къп е между елитните Саутхемптън и Арсенал. И двата отбора се намират в положителна форма, макар че страдат от множество отсъстващи, а срещите помежду им в последно време са свързани с много изненади и сериозен отпор от страна на "светците".

Домакините не се представят особено добре в първенството след само една победа в предишните 5 кръга, но пък за сметка на това резултатите в другите два вътрешни турнира са успешни. Саутхемптън имаше важен реванш за Купата на лигата срещу Ливърпул преди дни, който завърши повторно 1:0 в полза на водения от Клод Пюел тим и по този начин предстои финал с Манчестър Юнайтед. "Светците" са отново без голям брой играчи в лицето на контузените Върджил ван Дайк, Джей Родригес, Джеймс Уард-Прайс, Джереми Пиед, Мат Таргет, Джейк Хескет и Алекс Маккарти.

Арсенал премина с лекота през този труден за клуба период, в който много от футболистите бяха извън игра, поради една или друга причина. "Артилеристите" записаха 5 победи и само едно реми в последните 6 мача от всички турнири, което ги изкачи на второто място на 8 точки от лидера Челси. Арсен Венгер няма да може да разчита на все още невъзстановените Санти Касорла, Акпом, Саного, Дебюши и Мертезакер, а добрата новина е завръщането на Тео Уолкът, който обаче едва ли ще бъде пуснат като титуляр още в началото на двубоя. Гранит Джака ще пропусне гостуването, заради червения си картон миналата седмица, а Мохамед Елнени е с Египет на Купата на африканските нации.

Двата отбора вече изиграха два мача един срещу друг през този сезон, в който съпернците си поделиха по една победа. Именно "артилеристите" бяха един от тимовете, през които трябваше да мине Саутхемптън, за да стигне до финала си за Купата на лигата. Сега обаче не е ясно до колко ще са в оптимална форма "светците" за този сблъсък с оглед тежкото гостуване на Ливърпул в средата на седмицата и умората може да си окаже думата. За Арсенал пък резултатите във Висшата лига са много по-важни от ФА Къп и не е ясно до колко Венгер ще разчита на основните си играчи, за да ги запази свежи за първенството. Ще се разбере мотивацията на двата отбора със съставите, с които ще започнат срещата, но все пак очакваме Саутхемптън да продължи напред.

Прогноза: Саутхемптън - Арсенал 2:1

 


Последни 5 изиграни срещи:

Саутхемптън:

11 януари Саутхемптън - Ливърпул 1:0 (Купа на Лигата)
14 януари Бърнли - Саутхемптън 1:0 (Висша лига)
18 януари Саутхемптън - Норич 1:0 (ФА Къп)
22 януари Саутхемптън - Лестър 3:0 (Висша лига)
25 януари Ливърпул - Саутхемптън 0:1 (Купа на Лигата)

Арсенал:

01 януари Арсенал - Кристъл Палас 2:0 (Висша лига)
03 януари Борнемут - Арсенал 3:3 (Висша лига)
07 януари Престън - Арсенал 1:2 (ФА Къп)
14 януари Суонзи - Арсенал 0:4 (Висша лига)
22 януари Арсенал - Бърнли 2:1 (Висша лига)


Досегашни срещи:

Саутхемптън - Арсенал

91 срещи
20 победи за Саутхемптън
25 равенства
46 победи за Арсенал
Голова Разлика: 147:93 за Арсенал

 

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
297