Сити се изправят срещу препъни камъка на Арсенал и Ливърпул


.

Сити се изправят срещу препъни камъка на Арсенал и Ливърпул

Днес в двубой от 34-ят кръг на Премиершип Манчестър Сити приема на стадион "Сити ъф Манчестър" гостуващия тим на Бирмингам. Водени от Роберто Манчини - Сити в момента се намират на 4-та позиция в класирането с актив от 59 точки, на 1 точка пред Тотнъм и на 4 от Ливърпул, но и с мач по-малко от червените. Досега през кампанията те регистрираха общо 16 победи, 11 равенства и 5 загуби. През миналият уикенд "гражданите" разгромиха Бърнли на "Търф Мур" с резултат 6:1. След днешната среща на Сити с Бирмингам, пред тима предстоят дувбои с Манчестър Юнайтед и Арсенал.

Защитникът на Манчестър Сити - Силвиньо ще се бори да започне днес. Бразилецът получи контузия в прасеца при победата над Бърнли в последния кръг. Майка Ричардс е под съмнение за днешната среща поради контузия в коляното. Пабло Сабалета остава аут поради наказание, докато Стивън Айрлънд е с травма в коляното и няма да бъде на разположение на Роберто Манчини.

Техните съперници - Бирмингам са 9-ти в класиране и имат общо 46 инкасирани точки. Досега през кампанията те регистрираха 12 победи, 10 равенства и 11 загуби. В последните две срещи от първенството тима воден от Алекс МкЛийш записа две поредни домакински равенства (1:1), първото срещу Арсенал, а второто срещу Ливърпул.

Стражът на Бирмингам Майк Тейлър ще направи втората си изява за сезона срещу Сити. Националът на Северна Ирландия ще замени Джо Харт, който не може да играе срещу клуба си, който го е отдал на Бирми под наем. Джеймс МкФадън ще започне на резерванта скамейка заедно с Кристиан Бенитес и Камерън Джеръм.

Гостите от Бирмингам са изключително корав съперник,играят отлично в защита,а и умеят да реализират своите статични положения и не веднъж се оказаха голям залък за фаворитите за титлата.Мачът е с леко предимство за Сити,но ако направят и най-малкото подценяване със сигурност ще бъдат наказани сериозно,от гостите.

Прогноза: Манчестър Сити - Бирмингам 1:0.

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
134