Ливърпул няма право на грешка срещу Фулъм


.

Ливърпул няма право на грешка срещу Фулъм

В неделя от 17:00 часа българско време тима на Ливърпул приема на митичния "Анфийлд" отбора на Фулъм в двубой от 34-ят кръг на английската Висша лига. Тима воден от Рафаел Бенитес в момента се намират на 6-та позиция в класирането с актив от 55 точки, на 3 зад Тотнъм и 4 зад Манчестър Сити, но и двата отбора имат мач по-малко от червените. Така целта на Ливърпул може да се окаже непостижима, които ще трябва да разчитат само на противниковите грешки. До момента тима от "Анфийлд" е записал общо 16 победи, 7 равенства и 10 загуби. В четвъртък тима успя да се класира за полуфиналната фаза на турнира Лига Европа, след като победи Бенфика с общ резултат 5:3. Момчетата на Рафа Бенитес успяха да победят противника си във втората среща пред собствена публика с 4:1. Така те ще срещнат Атлетико Мадрид, който се класира за полуфинала преминавайки през тима на Валесния. В последният уикенд Ливърпул записа равенство 1:1 при гостуването си на Бирмингам и така още повече намалиха шансовете си за финиширане в Топ 4.

В Ливърпул се надявам Фернадо Торес да се е възстановил от сблъсъка от Лига Европа в четвъртък и да взема участие днес. Тогава испанецът беше сменен в 86-та минута заради болки в коляното. Даниел Агер може би ще продължи да играе на левия фланг. Емилиано Инсуа беше наказана, но получи и лека контузия, докато Фабио Аурелио остава аут заради болки в бедрения мускул. Райън Бабел и Макси Родригес се завръщат, след като не играха срещу Бенфика.

Фулъм се представя добре през тази кампания, като в момента те се намират на 12-та позиция с 41 инкасирани точки. Досега тима на Рой Ходжсън записа общо 11 победи, 8 равенства и 13 загуби. Те не успяха да продължат напред в турнира ФА Къп, след като отпаднаха от Тотнъм с 3:1 при преиграването на двубоя. Въпреки това те успяха да се класират за полуфиналите на турнира Лига Европа, побеждавайки с общ резултат 3:1 Волфсбург. В последният кръг от Премиершип тима успя да победи с 2:1 у дома Уигън.

Мениджъра Рой Ходжсън ще трябва да направи някои промени в състава за днешния двубой. Боби Замора е под съмнение заради болки в ахилеса, а Саймън Дейис може да пропусне срещата, след като получи контузия в двубоя от Лига Европа в четвъртък. Клинт Демпси е аут заради травма, но Дейвид Елм е на разположение, след като се възстанови от вирусно заболяване.

Смятам, че Ливърпул вече няма право на грешка ако тима все още иска да си осигури място в Шампионската лига през следващия сезон.

Прогноза: Ливърпул - Фулъм 2:1

Последни 5 изиграни срещи:

Ливърпул:

8 Април Ливърпул - Бенфика 4:1 (Лига Европа)   
4 Април Бирмингам - Ливърпул 1:1 (Висша Лига) 
1 Април Бенфика - Ливърпул 2:1 (Лига Европа)  
28 Март Ливърпул - Съндърланд 3:0 (Висша Лига) 
21 Март Манчестър Юнайтед - Ливърпул 2:1 (Висша Лига)


Фулъм:

8 Април Волфсбург - Фулъм 0:1 (Лига Европа) 
4 Април Фулъм - Уигън 2:1 (Висша Лига)
1 Април Фулъм - Волфсбург 2:1 (Лига Европа)  
27 Март Хъл Сити - Фулъм 2:0 (Висша Лига)
24 Март Тотнъм - Фулъм 3:1 (Висша Лига)

За последните 20 години:

Ливърпул - Фулъм

35 мача
18 победи за Ливърпул
10 равенства
7 победи за Фулъм
Голова Разлика: 64:31 за Ливърпул

През този сезон:

31 Октомври Фулъм -  Ливърпул 3:1 (Висша Лига)  


Коефициенти от bet365:
Ливърпул - 1.28
Равен - 5.25
Фулъм  - 12.00


Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
147