Последен шанс Юнайтед да спаси сезона


.

Последен шанс Юнайтед да спаси сезона

Блекбърн - Манчестър Юнайтед
Стадион: "Иууд Парк", Блекбърн
Дата: 11.04.2010
Час:15:30
Съдия: Питър Уолтън


Манчестър Юнайтед гостува на коравия Блекбърн в двубой от 34-ия кръг на Висшата лига. За шампионите срещата е изключително важна, тъй като може да запази шансовете им за титлата и сезонът да бъде спасен.

Ужасни неща се случиха на Манчестър Юнайтед в последните 8 дена. “Червените дяволи” отпаднаха от Шампионската лига по куриозен начин и след като бяха на път да разпердушинят Байерн, загубено бе и първото място в дербито с Челси не и без помощта на съдията Майк Дийн, който призна гол от явна засада на Дидие Дрогба. Около всички тези събития бе и медийният шум около контузията на Уейн Рууни, която не позволи да звездата на тима да участва в пълноценно в двата най-важни двубоя за сезона. Преди тези злощастни събития Юнайтед бе в добра серия от победи, а представянето срещу Байерн при числено равенство на терена бе фантастично.

Блекбърн спокойно е застанал на 11-ата позиция във временното класиране с 42 точки, абсолютно достатъчни, за да не изпадне и твърде малко за атака на евротурнирите. Момчетата на Сам Алардайс сякаш е забавляват до края на шампионата, но и могат да поднесат не една и две изненади. Челси вече си изпати, завършвайки съвсем наскоро при равенство 1:1 на “Иууд парк”. Дали и психически претовареният Юнайтед няма да сбърка. В последната си среща Ровърс направи 0:0 като гост на аутсайдера Портсмут, но преди това регистрира две победи, точно след хикса с Челси.

Сам Алардайс трябва да реши дали да заложи в центъра на защитата на 18-годишния Фил Джоунс или да рискува с включването на капитана Райън Нилсън. Кийт Андрюс и Винс Грела отново са в състава след контузии и Големия Сам може да заложи на тях. Наказани няма.

В лагера на шампионите е далеч по-сложно. Андерсон, Браун, Уелбек и Майкъл Оуен са твърдо аут поради по-тежки контузии. Срещу Байерн още към 15-ата минута и Уейн Рууни получи травма в глезена, която го оставя извън игра около седмица. Включването му срещу баварците бе риск, който бе оправдан с оглед тоталното стъписване на немците през първата част.

Ситуацията е такава, че тимът на Сър Алекс, макар и психически притиснат няма право на грешка срещу Блекбърн, ако желае да остави шансовете си за титлата живи. След седмица предстои и гостуване на Манчестър Сити, а и маочвете с Тотнъм и Съндърланд не изглеждат леки. Юнайтед безспорно ще търси 5 победи и грешка на Челси. Блекбърн има възможността да покаже най-добрия си футбол, освободен от задължението да търси точки. Все пак гостите ще измъкнат трудна победа, за да остане интрига до края.      


Последни 5 изиграни срещи:


Блекбърн:

3 Април Портсмут - Блекбърн 0:0 (Висша лига)
28 Март Бърнли - Блекбърн 0:1 (Висша лига)
24 Март Блекбърн - Бирмингам 2:1 (Висша лига)
21 Март Блекбърн - Челси 1:1 (Висша лига)
13 Март Тотнъм - Блекбърн 3:1 (Висша лига)



Манчестър Юнайтед:


7 Април Манчестър Юнайтед - Байерн Мюнхен 3:2 (Шампионска Лига)
3 Април Манчестър Юнайтед - Челси 1:2 (Висша лига)
30 Март Байерн Мюнхен - Манчестър Юнайтед 2:1 (Шампионска Лига)
27 Март Болтън - Манчестър Юнайтед 0:4 (Висша лига)
21 Март Манчестър Юнайтед - Ливърпул 2:1 (Висша лига)


Досегашни срещи:

Блекбърн - Манчестър Юнайтед

90 мача
25 победи за Блекбърн
22 равенства
43 победи за Манчестър Юнайтед
Голова Разлика: 97:151 за Юнайтед

През този сезон:

31 Октомври Манчестър Юнайтед - Блекбърн 2:0 (Висша лига) 

Коефициенти от bet365:

Блякбърн - 7.50
Равен - 4.00
Ман Ютд - 1.50

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
153