Съндърланд – Стоук: Скъпоценна точка за домакините


Н. Гавазов

Съндърланд – Стоук: Скъпоценна точка за домакините

Съндърланд - Стоук Сити
Стадион: "Стейдиъм ъф Лайт", Съндърланд
Дата: 14.01.2017г.
Час: 17:00
Съдия: Майк Дийн

Съндърланд и Стоук излизат един срещу друг на "Стейдиъм ъф Лайт" в среща от 21-я кръг на Висшата лига. Домакините продължават да се намират в зоната на изпадащите и всяка точка е от огромно значение, докато гостите засега се държат около средата на класирането.

"Черните котки" нямат успех във вече 4 срещи от всички турнири, но се вижда прогрес в домакинските двубои, където имат две равенства и една победа. Особено впечатляващо беше борбеното реми 2:2 с претендента за титлата Ливърпул, което приближи тима на точка от спасителния бряг. Съндърланд е без почти цял един отбор в лицето на отсъстващите Пади Макнеър, Лий Катърмоу, Линден Гуч, Дънкан Уатмор, Ян Кирхоф, Джордан Пикфорд, Ламине Коне, Дидие Ндонг и Хазри, а списъкът може да бъде евентуално продължен и с Били Джоунс, Виктор Аничебе и Стивън Пиенар.

Стоук в момента не се намира в много добър период и успехът в последния кръг срещу Уотфорд прекъсна сушата от 5 мача в първенството. С тази си победа, "грънчарите" успяха да се задържат близо до средата на класирането, но определено нещо в играта на тима не върви. Гостите дори отпаднаха от ФА Къп срещу втородивизионния Уулвърхемтън, което показа, че Марк Хюз има върху какво да помисли. Една от причините за спада в представянето е липсата на играчи, тъй като в лазарета продължават да се намират Стивън Айрланд, Фил Бардсли, Камерън, Джак Бътланд и Джонатан Уолтърс, а сега ситуацията е още повече влошена с участващите на Купата на африканските нации Маме Диуф, Рамадан Собхи и Вилфред Бони.

И двата състава са без много играчи, което логически ще намали качеството на без другото слабата им продукция, така че не бива да очакваме кой знае колко много положения за гол. Съндърланд и Стоук повече ще се дебнат и ще внимават да не допуснат попадения, отколкото да вкарат, а като цяло точката е добре дошла и за двата лагера.

Прогноза: Съндърланд - Стоук 1:1

 

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
131