Суонзи – Арсенал: Без проблеми за лондончани, ако не подценят срещата


Н. Гавазов

Суонзи – Арсенал: Без проблеми за лондончани, ако не подценят срещата

Суонзи - Арсенал
Стадион: "Либърти", Суонзи
Дата: 14.01.2017г.
Час: 17:00
Съдия: Майк Джоунс

Намиращият се в неособено добро положение Арсенал гостува този уикенд на изпадналия в игрова криза Суонзи. Домакините са на предпоследно място в таблицата в тежка битка за оцеляването, докато лондончани са на точка от Топ 4 и ще трябва да гонят максимума в тази среща.

"Лебедите" прекъснаха серията си от 4 поредни поражения във Висшата лига с много важен успех в последния кръг срещу друг борещ се за оставане в елита Кристъл Палас. Въпреки тази победа, Суонзи продължава да се намира в зоната на изпадащите, но поне смъкна разликата до 17-я в класирането само на една точка. Домакините отпаднаха Хъл за ФА Къп миналата седмица, което обаче едва ли е голяма трагедия в клуба и дори ще позволи на играчите да се концертират изцяло за първенството. Джеферсън Монтеро, Нийл Тейлър, Лусиано Нарсинг и Модо Бароу са контузени, макар че за последния има шанс да се появи на терена.

Арсенал за поредна година изпитва сериозни кадрови проблеми в средата на сезона, които отказват "артилеристите" от битката за първото място. Разликата с лидера Челси е 8 точки, а с играта си и моментното си състояние гостите не показват, че ще могат да смъкнат дистанцията. Лондончани дори трябва да се борят за мястото си в Топ 4, тъй като със сериозни претенции към четворката имат и Тотнъм, Манчестър Сити и Манчестър Юнайтед. Арсенал благодарение на ограничените си опции изпита затруднения в предишните си 4 мача, но в крайна сметка успя да стигне на 3 пъти до победата, а впечатляващо беше и равенството с Борнемут след пасив от 3 гола, което показва, че при "артилеристите" все пак има желание за успехи. Арсен Венгер няма да може да разчита със сигурност на Мохамед Елнени, Санти Касорла, Дебюши, Коклен, Тео Уолкът, Ектор Белерин и Мертезакер, а Акпом и Гибс са под въпрос.

Срещата изобщо няма да е лесна за Арсенал, макар че се гостува на предпоследния в класирането. Суонзи определено ще се брани повече и ще се опита с по-здрави единоборства да убие бързото темпо на лондончани, което да помогне за така скъпоценната точка. "Артилеристите" от своя страна би трябвало да са си взели поука от последните две срещи навън с Борнемут и Престън Норт Енд и да не подценят съперника, за да могат да си тръгнат с пълен актив.

Прогноза: Суонзи - Арсенал 1:2


Последни 5 изиграни срещи:

Суонзи:

17 декември Мидълзбро - Суонзи 3:0 (Висша лига)
26 декември Суонзи - Уест Хем 1:4 (Висша лига)
31 декември Суонзи - Борнемут 0:3 (Висша лига)
03 януари Кристъл Палас - Суонзи 1:2 (Висша лига)
07 януари Хъл Сити - Суонзи 2:0 (ФА Къп)

Арсенал:

18 декември Манчестър Сити - Арсенал 2:1 (Висша лига)
26 декември Арсенал - Уест Бромич 1:0 (Висша лига)
01 януари Арсенал - Кристъл Палас 2:0 (Висша лига)
03 януари Борнемут - Арсенал 3:3 (Висша лига)
07 януари Престън - Арсенал 1:2 (ФА Къп)


Досегашни срещи:

Суонзи - Арсенал

22 срещи
8 победи за Суонзи
3 равенства
11 победи за Арсенал
Голова Разлика: 32:28 за Арсенал

 

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
186