Тотнъм – Астън Вила: Без проблеми за домакините


Н. Гавазов

Тотнъм – Астън Вила: Без проблеми за домакините

Тотнъм - Астън Вила
Стадион: "Уайт Харт Лейн", Лондон
Дата: 08.01.2017г.
Час: 18:00
Съдия: Майк Дийн


Един от традиционните до преди една година двубои за Висшата лига се пренася във ФА Къп, когато Тотнъм приема Астън Вила. Този път съперниците не са в една и съща лига, а разликата в класата на двата отбора изглежда още по-голяма, което безспорно е голямо разочарование за феновете на гостуващия тим.

"Шпорите" се радват на крайно положителен период след 5 поредни победи в първенството, което им позволи да изместят градския съперник Арсенал от Топ 4. Лондончани може и да завършиха едва 3-ти в своята група в Шампионската лига, но след приключването на груповата фаза играта им се промени драстично. Особено впечатляваща беше победата над Челси преди дни с 2:0, което спря устрема на "сините". Маурисио Почетино няма особени отсътващи и единствено Ерик Ламела е в лазарета, но като цяло се очаква този уикенд Тотнъм да излезе с футболисти, които не получават редовно игрово време.

Астън Вила отпадна от Висшата лига след ужасно представяне миналата кампания и се очакваше отборът поне да се бори през този сезон за промоция. На този етап завръщането не изглежда много вероятно, тъй като бирмингамци са в средата на Чемпиъншип и не задоволяват по никакъв начин с играта си. Ритчи де Лает, Джед Стийр и Майка Ричардс са извън игра, докато Джонатан Коджия и Джордан Аю са с националните си отбори.

Въпреки голямата разлика на този етап в класата на съперниците - ще е любопитно да видим какво е нивото на Астън Вила. Този двубой може и да даде криле на гостите, които да си спомнят за добрите времена във Висшата лига и да започнат да играят по-успешно. Тотнъм едва ли ще излезе с най-доброто си и по-скоро ще даде почивка на много от титулярите си, но и това е малко вероятно да помогне на бирмингамци да избегнат отпадане.

Прогноза: Тотнъм - Астън Вила 2:0

Последни 5 изиграни срещи:

Тотнъм:

14 декември Тотнъм - Хъл Сити 3:0 (Висша лига)
18 декември Тотнъм - Бърнли 2:1 (Висша лига)
28 декември Саутхемптън - Тотнъм 1:4 (Висша лига)
01 януари Уотфорд - Тотнъм 1:4 (Висша лига)
04 януари Тотнъм - Челси 2:0 (Висша лига)

Астън Вила:

13 декември Норич - Астън Вила 1:0 (Чемпиъншип)
18 декември КПР - Астън Вила 0:1 (Чемпиъншип)
26 декември Астън Вила - Бъртън Албиън 2:1 (Чемпиъншип)
29 декември Астън Вила - Лийдс 1:1 (Чемпиъншип)
02 януари Кардиф - Астън Вила 1:0 (Чемпиъншип)


Досегашни срещи:

Тотнъм - Астън Вила

163 срещи
71 победи за Тотнъм
36 равенства
56 победи за Астън Вила
Голова Разлика: 267:224 за Тотнъм

 

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
282