Арсенал ще спечели първото лондонско дерби за годината


Н. Гавазов

Арсенал ще спечели първото лондонско дерби за годината

Арсенал - Кристъл Палас
Стадион: "Емирейтс", Лондон
Дата: 01.01.2017г.
Час: 18:00
Съдия: Андре Маринър

Един от първите мачове през новата 2017-та година ще бъде лондонско дерби. Арсенал и Кристъл Палас ще се изправят един срещу друг, като всеки един от двата отбора има своите причини да спечели трите точки.

"Артилеристите" постигнаха трудна победа в миналия кръг срещу УБА. Хората на Арсен Венгер владееха инициативата срещу "дроздовете", но така и не успяваха да намерят пътя към вратата на съперника. Крепостта на гостите все пак падна в 88-та минута, когато Оливие Жиру с точен удар донесе успеха за 1:0. Тази победа бе много важна за лондончани, защото дойде след две поредни поражения и нова загуба на точки щеше да постави колектива на Венгер в опасна ситуация. Сега Арсенал е 4-ти в класирането, на точка пред петия Тотнъм и на 9 пункта от върха, което не изключва напълно "артилеристите" от борбата за титлата.

Кристъл Палас върви надолу след като направи равен с Хъл Сити и допусна домакински загуби от Челси и Манчестър Юнайтед. Това накара ръководството на клуба да се раздели с Алън Пардю и да назначи Сам Алърдайс за нов мениджър. Завръщането на "Големия Сам" във футбола за малко щеше да мине под знака на триумфа, което със сигурност би дало импулс на подчинените му. "Орлите" направиха 1:1 при гостуването си на Уотфорд, но спокойно можеха и да бият, ако Кристиан Бентеке не бе пропуснал дузпата, а и бяха реализирани някои добри възможности за гол. Все пак Палас пое глътка въздух с това равенство и тимът остана на 17-та позиция, на две точки от опасната зона.

Има изобилие от контузени в състава Арсен Венгер, но това е нещо, което сполетява французина и Арсенал през всеки сезон. Аут от мача са Уолкът, Касорла, Окслейд-Чембърлейн, Мертезакер и Мустафи. Много е вероятно Жиру да започне на върха на атаката, а Санчес на крилото.

Палас също е без много контузени, ако сме по-точни, Алърдайс не може да разчита на десет човека, включително и Лоик Реми, който е наказан. Може би гостите ще започнат със схема 4-2-3-1, която ще прелива и в 4-5-1.

Арсенал е непобеден от Палас в 8 последни мача от Висшата лига, с 6 победи и 2 равенства. Впрочем, всеки, който следи английския футбо и без тази статистика е наясно, че Арсенал е фаворит в двубоя. По-голямата класа на "артилеристите" и подкрепата от трибуните са в полза на Венгер и компания, така че очакванията са за победа на домакините. Разбира се, почитателите на изненадите имат своя мотив да потърсят такава - пресни са спомените от късния гол на Боласие през април тази година, с което двата тима направиха 1:1 тук. Но сега нещата са различни. Палас е много обезкървен заради контузените играчи, освен това настроението в лагера на "орлите" не е така мажорно както бе тогава. А и Арсенал е далеч от времето, когато футболистите започват да показват признаци на умора.

Прогноза: Арсенал - Кристъл Палас 1:0


Последни 5 изиграни срещи:

Арсенал:

06 декември Базел - Арсенал 1:4 (Шампионска лига)
10 декември Арсенал - Стоук Сити 3:1 (Висша лига)
13 декември Евертън - Арсенал 2:1 (Висша лига)
18 декември Манчестър Сити - Арсенал 2:1 (Висша лига)
26 декември Арсенал - Уест Бромич 1:0 (Висша лига)

Кристъл Палас:

03 декември Кристъл Палас - Саутхемптън 3:0 (Висша лига)
10 декември Хъл Сити - Кристъл Палас 3:3 (Висша лига)
14 декември Кристъл Палас - Манчестър Юнайтед 1:2 (Висша лига)
17 декември Кристъл Палас - Челси 0:1 (Висша лига)
26 декември Уотфорд - Кристъл Палас 1:1 (Висша лига)


Досегашни срещи:

Арсенал - Кристъл Палас

39 срещи
25 победи за Арсенал
11 равенства
3 победи за Кристъл Палас
Голова Разлика: 82:30 за Арсенал

 

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
240