Ливърпул – Стоук: Мърсисайдци няма да допуснат изненада преди дербито


Н. Гавазов

Ливърпул – Стоук: Мърсисайдци няма да допуснат изненада преди дербито

Ливърпул - Стоук Сити
Стадион: "Анфийлд", Ливърпул
Дата: 27.12.2016г.
Час: 19:15
Съдия: Майкъл Оливър


Единственият двубой от програмата на 18-я кръг на Висшата лига, който ще се играе във вторник е този между съставите на Ливърпул и Стоук. Домакините се намират на втора позиция на 6 точки от първото място, докато гостите са в средата на таблицата.

Мърсисайдци не могат да си позволят нищо по-различно от победата, за да не изостанат твърде много от лидера Челси, особено преди дербито с Манчестър Сити в навечерието преди новата година. Ливърпул успя да спечели миналият понеделник срещу градския съперник Евертън и това няма как да не даде импулс на играта на тима. Юрген Клоп няма да може да разчита на Коутиньо, Груич, Мамаду Сако и Дани Ингс, а Матип все още не е напълно готов и е с малки шансове да го видим на терена. По този начин Клаван ще заеме неговото място в центъра на защитата и ще си партнира най-вероятно с Ловрен, Милнер и Натаниел Клайн. Другата положителна новина е завръщането на Даниел Стъридж и се очаква в някакъв момент от мача да вземе участие.

Стоук вече в 3 поредни срещи не е вкусвал победата, но пък и програмата на тима е тежка, тъй като в тези 5 кръга съперници са Арсенал, Лестър, Ливърпул и Челси. Едва ли очакванията към футболистите на Марк Хюз ще са големи в този период и всяка спечелена точка ще се счита за успех. Разбира се, това не означава, че "грънчарите" са се предали предварително и по-дефанзивният стил на игра ще бъде преобладаващ следващите мачове. Гостите продължават да са без Стивън Айрланд, Фил Бардсли, Камерън, Джак Бътланд, Афелай и Марко Арнаутович, а към този списък може да се прибави и Муниеса.

Ливърпул играе много стабилно на своя стадион през този сезон, а настоящият съперник не е сред най-трудните, когато гостува на "Анфийлд" в последно време. По-голямата класа и желание за победа би трябвало да се окажат достатъчни за 3-те точки, а липсата на важни играчи за Стоук допълнително ще подпомогне мърсисайдци.

Прогноза: Ливърпул - Стоук 3:0


Последни 5 изиграни срещи:

Ливърпул:

29 ноември Ливърпул - Лийдс 2:0 (Купа на Лигата)
04 декември Борнемут - Ливърпул 4:3 (Висша лига)
11 декември Ливърпул - Уест Хем 2:2 (Висша лига)
14 декември Мидълзбро - Ливърпул 0:3 (Висша лига)
19 декември Евертън - Ливърпул 0:1 (Висша лига)

Стоук Сити:

27 ноември Уотфорд - Стоук Сити 0:1 (Висша лига)
03 декември Стоук Сити - Бърнли 2:0 (Висша лига)
10 декември Арсенал - Стоук Сити 3:1 (Висша лига)
14 декември Стоук Сити - Саутхемптън 0:0 (Висша лига)
17 декември Стоук Сити - Лестър 2:2 (Висша лига)


Досегашни срещи:

Ливърпул - Стоук Сити

136 срещи
70 победи за Ливърпул
35 равенства
31 победи за Стоук Сити
Голова Разлика: 223:138 за Ливърпул

 

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
234