Арсенал – УБА: Лондончани ще трябва да се потрудят за победата


Н. Гавазов

Арсенал – УБА: Лондончани ще трябва да се потрудят за победата

Арсенал - Уест Бромич
Стадион: "Емирейтс", Лондон
Дата: 26.12.2016г.
Час: 17:00
Съдия: Нийл Суорбрик


Арсенал посреща Уест Бромич в 18-я кръг на Висшата лига в гонене на задължителни 3 точки. И двата отбора на този етап показват успешен футбол, но по-големият натиск за по-добро представяне без всякакво съмнение е в лагера на домакините.

Лондончани записаха две поредни поражения с 2:1 в гостуванията на Евертън и Манчестър Сити, което ги постави на 4-та позиция с 9 точки пасив от лидера Челси и само с една точка преднина пред градския съперник Тотнъм. Това означава, че "артилеристите" не могат да си позволяват 3-ти кръг без победа и ще започнат по-нападателно и активно срещата. Разбира се, многото контузии определено ще затруднят Арсенал, тъй като извън игра са важни играчи като Санти Касорла, Шкодран Мустафи, Алекс Окслейд-Чембърлейн, Пер Мертезакер, Дебюши, Дани Уелбек и Аарън Рамзи, макар че за последните двама има малък шанс да се появят в групата за мача. Големи промени в стартовия състав едва ли ше видим и защитата най-вероятно ще бъде съставена от Белерин, Габриел Паулища, Кошчелни и Начо Монреал. Гранит Джака този кръг може и да бъде поставен на пейката и на негово място да започне Мохамед Елнени заедно с Коклен в центъра на терена. Интересно ще е да видим дали Алексис Санчес отново ще води атаката на тима или най-после Оливие Жиру ще се завърне сред титулярите.

Уест Бромич може и да изпитваше проблеми в началото на сезона, но сега привържениците могат да бъдат доволни от 8-то място и здравия футбол. Разбира се, атрактивният стил липсва при Тони Пюлис, но това се компенсира с печеленето на точки. "Дроздовете" са типичен домакински отбор, който обаче не бива да бъде подценяван и в гостуванията, тъй като Ливърпул и Челси трябваше сериозно да се потрудят за победа, а шампиона Лестър дори беше изненадан в началото на ноември. Боаз Майхил и Бераино са единствените сигурни аут, докато под въпрос остават състоянията на Джеймс Морисън и Джони Еванс.

Като цяло Арсенал играе успешно в последно време на своя стадион срещу Уест Бромич и е в серия от 5 поредни победи срещу този съперник. На "Емирейтс" лондончани се представят успешно и загубата на точки повече идва в гостуванията. "Дроздовете" от своя страна не се дават навън и имат допуснати само две поражения при предишните 5 визити. Въпреки това, желанието за победа при Арсенал е твърде голямо и прогнозираме успех за "артилеристите", който обаче няма да дойде толкова лесно срещу дисциплинирания и здрав тактически тим на Уест Бромич.

Прогноза: Арсенал - Уест Бромич 2:0


Последни 5 изиграни срещи:

Арсенал:

03 декември Уест Хем - Арсенал 1:5 (Висша лига)
06 декември Базел - Арсенал 1:4 (Шампионска лига)
10 декември Арсенал - Стоук Сити 3:1 (Висша лига)
13 декември Евертън - Арсенал 2:1 (Висша лига)
18 декември Манчестър Сити - Арсенал 2:1 (Висша лига)

Уест Бромич:

26 ноември Хъл Сити - Уест Бромич 1:1 (Висша лига)
03 декември Уест Бромич - Уотфорд 3:1 (Висша лига)
11 декември Челси - Уест Бромич 1:0 (Висша лига)
14 декември Уест Бромич - Суонзи 3:1 (Висша лига)
17 декември Уест Бромич - Манчестър Юнайтед 0:2 (Висша лига)


Досегашни срещи:

Арсенал - Уест Бромич

137 срещи
69 победи за Арсенал
31 равенства
37 победи за Уест Бромич
Голова Разлика: 238:172 за Арсенал

 

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
205