Арсенал – Стоук: Лондончани не трябва да допускат отпускане


Н. Гавазов

Арсенал – Стоук: Лондончани не трябва да допускат отпускане

Арсенал - Стоук Сити
Стадион: "Емирейтс", Лондон
Дата: 10.12.2016г.
Час: 17:00
Съдия: Лий Мейсън

Стоук гостува на Арсенал в съботния следобед този уикенд с надеждата да отмъкне поне точката от по-именития си съперник. "Артилеристите" са втори в таблицата на 3 точки от върха, докато "грънчарите" по подобие на миналия сезон намери своята успешна игра и са вече в средата на класирането.

При лондончани нещата вървят положително и макар да не впечатляват особено успяват да трупат актив от точки. Арсенал дори съумя да спечели групата си в Шампионската лига, след като ПСЖ по елементарен начин допусна равенство в последния мач с Лудогоец. Единственият неуспех при домакините е за Купата на лигата, където бяха отстранени от Саутхемптън, но дори това от стратегическа гледна точка може да е положително за представянето на тима, тъй като няма да се натрупа умора сред играчите. Венгер няма да може да разчита на Акпом, Санти Касорла, Дебюши, Дани Уелбек, Белерин и Пер Мертезакер, макар че последните трима са пред завръщане.

Стоук се намира в страхотна форма след 5 победи в предишните 7 кръга и логично отборът започва да заприличва по представяне на този от миналата кампания. Единственият проблем за "грънчарите" е във кондиционното състояние на играчите, които може да и да са понатрупат умора в даден момент, заради множеството контузии в състава. Стивън Айрланд, Афелай, Фил Бардсли, Камерън, Джак Бърланд и Раян Шоукрос са аут, а Бруно Мартин Инди и Арнаутович също не са в оптимална форма.

Арсенал изостава само на три точки от върха и в подобни срещи всичко различно от победа ще е провал за отбор, който се бори за първите места. "Артилеристите‘ вече допуснаха една такава изненада срещу Мидълзбро и Венгер би трябвало да е взел предвид онзи разочароващ за феновете хикс. Разбира се, Стоук са корав съперник, който знае как да се бори, но все пак смятаме, че на "Емирейтс" ще им е трудно, ако лондончани не подценят срещата.

Прогноза: Арсенал - Стоук 1:0


Последни 5 изиграни срещи:

Арсенал:

23 ноември Арсенал - ПСЖ 2:2 (Шампионска лига)
27 ноември Арсенал - Борнемут 3:1 (Висша лига)
30 ноември Арсенал - Саутхемптън 0:2 (Купа на Лигата)
03 декември Уест Хем - Арсенал 1:5 (Висша лига)
06 декември Базел - Арсенал 1:4 (Шампионска лига)

Стоук Сити:

31 октомври Стоук Сити - Суонзи 3:1 (Висша лига)
05 ноември Уест Хем - Стоук Сити 1:1 (Висша лига)
19 ноември Стоук Сити - Борнемут 0:1 (Висша лига)
27 ноември Уотфорд - Стоук Сити 0:1 (Висша лига)
03 декември Стоук Сити - Бърнли 2:0 (Висша лига)


Досегашни срещи:

Арсенал - Стоук Сити

103 срещи
54 победи за Арсенал
24 равенства
25 победи за Стоук Сити
Голова Разлика: 169:97 за Арсенал

 

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
212