Съндърланд – Лестър: Шампионите не трябва да допускат още една грешна стъпка


Н. Гавазов

Съндърланд – Лестър: Шампионите не трябва да допускат още една грешна стъпка

Съндърланд - Лестър
Стадион: "Стейдиъм ъф Лайт", Съндърланд
Дата: 03.12.2016г.
Час: 17:00
Съдия: Андре Маринър


Намиращите се в тежък период Съндърланд и Лестър ще премерят сили в съботния следобед на "Стейдиъм ъф Лайт". Домакините отново се върнаха на последната позиция миналата седмица, докато шампионите продължават да разочароват в първенството.

Серията на "черните котки" от 2 поредни победи приключи в предишният кръг, когато Ливърпул успя да вземе 3-те точки на "Анфийлд". Все пак трябва да отчетем, че аутсайдерите през този сезон успяха да се противопоставят добре на мърсисайдци и можеха да си тръгнат с точката от това гостуване. Контузиите продължават да морят Дейвид Мойс, който няма да може да разчита на Пади Макнеър, Фабио Борини, Лий Катърмоу и Линден Гуч, а малък шанс за игра има за Ян Кирхоф, Себастиан Ларсон, Вито Маноне и Джак Родуел.

Лестър след лошото начало на кампанията изглежда окончателно се отказа от защита на титлата и хвърля сили предимно в Шампионската лига. В европейският турнир нещата вървят добре и "лисиците" си осигуриха първото място в групта и осминафинали. В първенството обаче нещата са трагични и шампионите са само на 2 точки от зоната на изпадащите, а победа във Висшата лига нямат вече в 4 срещи. Каспер Шмайхел и Даниел Дринкуотър са извън сметките на Клауди Раниеро, но добрата новина е състоянието на Менди, който може и да се завърне в игра още този уикенд.

Със сигурност се вижда подобрени при Съндърланд, но този моментен импулс едва ли ще е достатъчен за оцеляването. Лестър пък вече може да започне да гледа малко по-сериозно на първенството, а един шампионски тим не може да си позволи 5 поредни кръга без успех.

Прогноза: Съндърланд - Лестър 1:2

 

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
162