Ливърпул - Лийдс: Червените ще се класират за полуфиналите


Н. Гавазов

Ливърпул - Лийдс: Червените ще се класират за полуфиналите

Ливърпул - Лийдс
Стадион: "Анфийлд", Ливърпул
Дата: 29.11.2016г.
Час: 21:45
Съдия: Андре Маринър

Ливърпул посреща Лийдс в четвъртфинален мач от Купата на Лигата в отлична серия от 13 срещи без загуба във Висшата лига и второ място в най-популярното и конкурентно първенство на планетата. Хората на Клоп демонстрират невероятен атакуващ футбол, а в последните си три мача показаха и подобрение в отбрана. Като цяло мърсисайдци са без поражение в последните си 14 мача във всички турнири, с 11 победи в този период и с 36 отбелязани гола. "Червените" достигнаха до тук в Купата на Лигата след победа с 2:1 над Тотнъм.

Лийдс имаше лош старт на сезона в Чемпиъншип с точка в първите си три мача и само един успех в първите си шест двубоя. "Белите" обаче постепенно се възстановиха, набраха ход и сега са в серия от пет победи, равенство и една загуба в последните си шест мача. Отборът на Гари Монк е пети в класирането на втория ешелон на английския футбол, а бившият наставник на Суонзи вече заяви, че целта е да спечели промоция за елита. Лийдс достигна до тук в Купата на Лигата след като отстрани Норич чрез дузпи.

Последната среща между Ливърпул и Лийдс е преди седем години, като интересното е, че това се случи в същия турнир. Тогава мачът се игра на "Елан Роуд" и завърши с победа 1:0 на "червените" и по този начин Ливърпул е непобеден от Лийдс вече в седем поредни мача.

Що се отнася до "Анфийлд", последният сблъсък там е през 2003 година и домакините се наложиха с 3:1.

Очевидно е, че елитният тим е фаворит в мача. Най-вероятно Юрген Клоп ще извърши някои ротации в състава с оглед да запази тима за предстоящото гостуване на Борнемут, като част от голямата цел - преследване на титлата. Гостите обаче имат идентични задачи и се предполага, че Монк също ще извърши някои ротации. Това означава, че ще видим силно редуцирани състави, а от това, което те показаха в предишния кръг от Купата на Лигата, предимството е на страната на Ливърпул, който ще има и подкрепата на Коп-а.

Прогноза: Ливърпул - Лийдс 2:0


Последни 5 изиграни срещи:

Ливърпул:

25 октомври Ливърпул - Тотнъм 2:1 (Купа на Лигата)
29 октомври Кристъл Палас - Ливърпул 2:4 (Висша лига)
06 ноември Ливърпул - Уотфорд 6:1 (Висша лига)
19 ноември Саутхемптън - Ливърпул 0:0 (Висша лига)
26 ноември Ливърпул - Съндърланд 2:0 (Висша лига)

Лийдс:

25 октомври Лийдс - Норич 2:2 - 3:2 след дузпи (Купа на Лигата)
29 октомври Лийдс - Бъртън Албиън 2:0 (Чемпиъншип)
05 ноември Норич - Лийдс 2:3 (Чемпиъншип)
20 ноември Лийдс - Нюкасъл 0:2 (Чемпиъншип)
26 ноември Родъръм Юнайтед - Лийдс 1:2 (Чемпиъншип)


Досегашни срещи:

Ливърпул - Лийдс

112 срещи
57 победи за Ливърпул
29 равенства
26 победи за Лийдс
Голова Разлика: 182:111 за Ливърпул

 

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
191