Саутхемптън – Ливърпул: Мърсисайдци ще задържат първата позиция (анкета)


Н. Гавазов

Саутхемптън – Ливърпул: Мърсисайдци ще задържат първата позиция (анкета)

Саутхемптън - Ливърпул
Стадион: "Сейнт Мери", Саутхемптън
Дата: 19.11.2016г.
Час: 17:00
Съдия: Марк Клатънбърг


Трудна задача се открива пред Ливърпул в 12-я кръг на Висшата лига, когато трбва да гостуват на неудобния на свой терен Саутхемптън. Мърсисайдци в момента водят класирането и ще се опитат да останат на върха, докато за "светците" точката може да се счита за успех.

Домакините очевидно нямат проблеми с напускането на Роналд Куман и назначаването на Клод Пюел, тъй като новият мениджър на този етап успява да задържи отбора в средата на талбицата. Саутхемптън има участие също така и в Лига Европа, където се представя прилично и е на втора позиция в своята група с голям шанс да продължи напред в турнира, а да не забравяме и четвъртфинала им за Купата на лигата. Огромна загуба за играта на тима е огромният набор от контузени играчи, който включва Джереми Пиед, Шейн Лонг, Мат Таргет, Харисън Рийд, Джейк Хескет, Алекс Маккарти и Глорин Гардош. Фрейзър Форстер, Раян Бертранд, Душан Тадич и Пиер Хойберг също не са напълно готови, но най-вероятно треньорският щаб ще бъде принуден да ги пусне в игра.

Ливърпул в момента е на гребена на вълната след 11 победи и две равенства в последните 13 мача от всичко турнири. Това постави мърсисайдци на първо място във Висшата лига и дава сериозна заявка за титлата. Допълнително преимущество е липсата на двубои в европейските турнири, което позволява на футболистите на Юрген Клоп да почиват повече и да са по-подготвени за срещите в първенството. При гостите няма особени проблеми с травмите, тъй като извън игра са единствено Дани Ингс, Гомес и Мамаду Сако. Коутиньо също има леки болки и е под въпрос, но може би няма да се рискува със състоението му и ще бъде оставен сред резервите.

Една от силните страни на Саутхемптън са успешните игри на свой терен и основните точки на "светците" са именно от мачове пред собствена публика. В друг момент този двубой може би нямаше да бъде лесен за Ливърпул, но сега мърсисайци са в страхотна форма, а липсата на много футболисти при съперника ще позволи на Клоп да задържи първата позиция.

Прогноза: Саутхемптън - Ливърпул 1:3

Последни 5 изиграни срещи:

Саутхемптън:

23 октомври Манчестър Сити - Саутхемптън 1:1 (Висша лига)
26 октомври Саутхемптън - Съндърланд 1:0 (Купа на Лигата)
30 октомври Саутхемптън - Челси 0:2 (Висша лига)
03 ноември Саутхемптън - Интер 2:1 (Лига Европа)
06 ноември Хъл Сити - Саутхемптън 2:1 (Висша лига)

Ливърпул:

17 октомври Ливърпул - Манчестър Юнайтед 0:0 (Висша лига)
22 октомври Ливърпул - Уест Бромич 2:1 (Висша лига)
25 октомври Ливърпул - Тотнъм 2:1 (Купа на Лигата)
29 октомври Кристъл Палас - Ливърпул 2:4 (Висша лига)
06 ноември Ливърпул - Уотфорд 6:1 (Висша лига)


Досегашни срещи:

Саутхемптън - Ливърпул

100 срещи
28 победи за Саутхемптън
22 равенства
50 победи за Ливърпул
Голова Разлика: 153:106 за Ливърпул

 

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
204