Стоук - Борнемут: Ще продължи ли възхода на грънчарите?


Н. Гавазов

Стоук - Борнемут: Ще продължи ли възхода на грънчарите?

Стоук Сити - Борнемут
Стадион: "Бет365 Стейдиъм", Стоук
Дата: 19.11.2016г.
Час: 17:00
Съдия: Роджър Ийст


Стоук и Борнемут излизат в тежка и здрава битка в съботния следобед и всякакъв резултат от тази среща ще е логична. В по-добра моментна форма се намират домакините, но "черешките" са доказвали, че могат да правят изненади.

"Грънчарите" се намираха в немалко време а предпоследно място, но по подобие на миналия сезон играта им се подобри и вече 6 кръга нямат поражение, което ги изкачи на 3 точки от зоната на изпадащите. Марк Хюз продължава да не може да разчита на Стивън Айрлънд, Афелай, Глен Джонсън и Джак Бътланд, но по-лошото са проблемните състояния на Шакири, Камерън, Рамадан Собхи и Глен Уилан, които може и да пропуснат двубоя. Марко Арнаутович се завръща в игра след изтърпяно наказание и веднага ще вземе място в атаката на тима.

За Борнемут се говореше преди началото на сезона, че ще е тежка задачата за оцеляването, но на този етап това не изглежда като особено голяма трудност. Вярно е, че "черешките" се намират само на 2 точки от зоната на изпадащите, но пък показват стабилност в домакинските си мачове и добра игра в защита. Изключения са последните 2 мача, които бяха загубени крайно разочароващо от Мидълзбро и Съндърланд. Люис Кук, Брад Смит и Адам Смит са аут, а Калъм Уилсън и Андрю Сърман са с леки проблеми, но вероятно ще бъдат пуснати титуляри.

Моментната форма на съперниците е полюсна, а домакинската подкрепа за Стоук допълнително повишават шансовете на Марк Хюз да спечели мача. Въпреки това, Еди Хау знае колко опасен домакин са "грънчарите" и най-вероятно ще затвори играта, за да удържи поне точката в този кръг.


Прогноза: Стоук - Борнемут 0:0

 

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
149