Тотнъм – Уест Хем: Изключително важно лондонско дерби (анкета)


Н. Гавазов

Тотнъм – Уест Хем: Изключително важно лондонско дерби (анкета)

Тотнъм - Уест Хем
Стадион: "Уайт Харт Лейн", Лондон
Дата: 19.11.2016г.
Час: 19:30
Съдия: Майк Дийн


Краят на съботните мачове от програмата на Висшата лига идва по подобаващ начин с лондонското дерби между Тотнъм и Уест Хем. И двата отбора изпитват затруднение в последно време в първенството и този двубой може да е началото на по-добър период за победителя, а градското съперничество допълнително дава заряд.

Играта на "шпорите" определено не върви, след като вече в 7 мача от всички турнири нямат победа, но въпреки това остават близо до Топ 4 само на 3 точки от Арсенал и Манчестър Сити. Положителното за домакините е добрата защита, която обаче не може да компенсира липсата на качество от страна на атакуващите футболисти. Една от причините без съмнение беше контузията на основния голмайстор Хари Кейн, който за радост на привържениците се възстанови и дори се завърна с попадение в последния кръг. Почетино няма да може да разчита на Бен Дейвис, Ерик Ламела, Маркус Едуардс и Тоби Алдервейрелд. Деле Али също има лека травма и до последно ще се решава за него, а Муса Сисоко се завръща след изтърпяно наказание.

Уест Хем започна с големи очаквания, които обаче не бяха оправдани по една или друг причина. Това доведе до слухове, че Славен Билич може да бъде сменен от мениджърския пост, което обаче приключи със серия от 3 поредни победи за Висшата лига и Купата на лигата. Въпреки това, "чуковете" отново разочароваха срещу Евертън и Стоук, което ги поставя в долната половина на класирането само на точка от зоната на изпадащите. Може би тази лоша форма се дължи на препълненият лазарет, където се възстановяват Масуаку, Гьокхан Торе, Сам Байрам, Анди Керъл, Уинстън Рийд, Джеймс Колинс, Диафра Сако и Рийс Оксфорд. Все пак за последните трима има възможност да бъдат включени в групата за мача. Марк Нобъл пък е наказан, но пък Нордвайт е готов да го замести.

Здраво градско дерби, което може да завърши по всякакъв начин. Тотнъм повече ще търси победата, за да не се отдалечи от Топ 4, докато Уест Хям трябва също да печели точки, за да се поизкачи в таблицата. Кадровото състояние на "чуковете" е тежко, а домакинската подкрепа ще помогне много на "шпорите", но въпреки това очакваме Славен Билич да затвори много силно играта, за да си тръгне поне с равенство от това тежко гостуване.

Прогноза: Тотнъм - Уест Хем 0:0

Последни 5 изиграни срещи:

Тотнъм:

22 октомври Борнемут - Тотнъм 0:0 (Висша лига)
25 октомври Ливърпул - Тотнъм 2:1 (Купа на Лигата)
29 октомври Тотнъм - Лестър 1:1 (Висша лига)
02 ноември Тотнъм - Байер Леверкузен 0:1 (Шампионска лига)
06 ноември Арсенал - Тотнъм 1:1 (Висша лига)

Уест Хем:

15 октомври Кристъл Палас - Уест Хем 0:1 (Висша лига)
22 октомври Уест Хем - Съндърланд 1:0 (Висша лига)
26 октомври Уест Хем - Челси 2:1 (Купа на Лигата)
30 октомври Евертън - Уест Хем 2:0 (Висша лига)
05 ноември Уест Хем - Стоук Сити 1:1 (Висша лига)


Досегашни срещи:

Тотнъм - Уест Хем

145 срещи
61 победи за Тотнъм
36 равенства
48 победи за Уест Хем
Голова Разлика: 236:197 за Тотнъм

 

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
209