Ливърпул - Уотфорд: Червените ще се върнат на върха


Н. Гавазов

Ливърпул - Уотфорд: Червените ще се върнат на върха

Ливърпул - Уотфорд
Стадион: "Анфийлд", Ливърпул
Дата: 06.11.2016г.
Час: 16:15
Съдия: Майкъл Оливър

Ливърпул посреща Уотфорд в мач от 11-я кръг на Висшата лига в опит да продължи мисията си по отстояване на първото място, особено на фона на днешния резултат на Манчестър Сити и вероятността Арсенал да загуби точки в дербито с Тотнъм утре. А основания за оптимизъм сред феновете на мърсисайдци има и той се увеличава с всеки изминал двубой. Нека оставим настрана суперлативите на легендите на "червените", както и мненията на експертите и да погледнем към цифрите - Ливърпул е без загуба в последните си 11 мача, с две равенства в този период (като гост на Тотнъм и домакин на Манчестър Юнайтед). Какво по-добро доказателство за добрата форма на хората на Клоп, които на всичкото отгоре радват с открита игра и много голове?! В момента Ливърпул се намира на второ място в класирането, заедно с Арсенал, а дистанцията от първия Манчестър Сити е само точка, което означава, че успех утре и грешна стъпка на "артилеристите" ще направи от мърсисайдци едноличен лидер в класирането.

Уотфорд е изправен пред тежка задача, но от друга страна хората на Валтер Мадзари се намират в прекрасна форма. Те имат само една загуба в последните си седем мача (срещу Бърнли, където е единственото поражение на Ливърпул до момента) и четири победи в този период, включително и над Манчестър Юнайтед. В миналия кръг Уотфорд записа много труден успех при домакинството си на Хъл Сити, като победата дойде едва в края на мача, след автогол. В момента отборът се намира на седмо място в класирането, с 15 точки, което е с три пункта по-малко от шестия Евертън.

Клоп не може да разчита на Оджо и Ингс, но това по никакъв начин няма да повлияе върху плановете на немеца. Джеймс Милнър се завръща в строя и вероятно ще застане на левия фланг на отбраната, което означава, че Алберто Морено отново отива на пейката, след като испанецът игра срещу Палас.

Уотфорд е с повече кадрови проблеми. Контузени са Окака, Кенеди, Джедже и Сукес. Прьодл се завръща в състава, след като излекува травмата, но под въпрос остава Катхарт.

Ако погледнете статистиката в края на прогнозата, ще видите абсолютно превъзходство на Ливърпул в мачовете с Уотфорд. Това предимство е още по-голямо на "Анфийлд", където мърсисайдци спечелиха 9 от своите 10 мача срещу Уотфорд тук.

И в утрешния мач Ливърпул влиза със статут на фаворит. Да, гостите подобриха формата си и спечелиха две от последните си пет гостувания, но "червените" наистина показват футбол, който омаломощава съперника и носи голове, а те са 17 за последните 6 двубоя. Няма какво друго да очакваме освен победа за домакините, като не е лош коефициентът за комбинацията "първо полувреме - краен резултат" за Ливърпул. Тук може да разнообразим с над 2.5 гола в мача, а интригуващият момент в двубоя е, дали рехавата отбрана на "червените" ще допусне попадение.

Прогноза: Ливърпул - Уотфорд 3:1


Последни 5 изиграни срещи:

Ливърпул:

01 октомври Суонзи - Ливърул 1:2 (Висша лига)
17 октомври Ливърпул - Манчестър Юнайтед 0:0 (Висша лига)
22 октомври Ливърпул - Уест Бромич 2:1 (Висша лига)
25 октомври Ливърпул - Тотнъм 2:1 (Купа на Лигата)
29 октомври Кристъл Палас - Ливърпул 2:4 (Висша лига)

Уотфорд:

26 септември Бърнли - Уотфорд 2:0 (Висша лига)
01 октомври Уотфорд - Борнемут 2:2 (Висша лига)
16 октомври Мидълзбро - Уотфорд 0:1 (Висша лига)
22 октомври Суонзи - Уотфорд 0:0 (Висша лига)
29 октомври Уотфорд - Хъл Сити 1:0 (Висша лига)


Досегашни срещи:

Ливърпул - Уотфорд

26 срещи
18 победи за Ливърпул
3 равенства
5 победи за Уотфорд
Голова Разлика: 48:23 за Ливърпул

 

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
364