Арсенал – Тотнъм: Голямото дерби за двата отбора


Н. Гавазов

Арсенал – Тотнъм: Голямото дерби за двата отбора

Арсенал - Тотнъм
Стадион: "Емирейтс", Лондон
Дата: 06.11.2016г.
Час: 14:00
Съдия: Марк Клатънбърг

Фокусът на 11-я кръг на Висшата лига е насочен към дербито между двата враждуващи лондонски тимове - Арсенал и Тотнъм. Домакините обикновено доминират при това съперничество, но в последно време "шпорите" показват прогрес и желание за постигане на високи цели.

"Артилеристите" на този етап от сезона играят стабилно и с характер, което им позволява да държат първото място заедно с Манчестър Сити и Ливърпул. Арсенал във вече 15 мача от всички турнири не е побеждаван, а в този период бяха спечелени 12 победи. Традиционните за предишни години травми и сега не подминават отбора, но благодарение на качествените заместници и промените в тактически план на Арсен Венгер помагат да се намали отрицателния ефект от липсата на играчи. Мертезакер, Дани Уелбек, Акпом и Лукас Перес са със сигурност аут за срещата, а проблеми изпитват също така и Начо Монреал, Санти Касорла, Гибс и Тео Уолкът. Изненадващият ход на върха на атаката да бъде поставен Алексис Санчес най-вероятно ще бъде изоставен този уикенд, тъй като Оливие Жиру е напълно възстановен и се очаква да бъде поставен стред титулярите.

Тотнъм и през този сезон показа, че ще се бори за първите места във Висшата лига и не е малко постижението, че е единственият отбор в елита, който няма загуба. "Шпорите" са 5-ти само на в точки от върха, а по-голям проблем е участието в Шампионската лига, където лондончани в не особено трудна група са едва 3-ти и пред угрозата да се сбогуват с най-авторитетния европейски клубен турнир. Една от причините е отсъствието на основния голмайстор Хари Кейн, което загатва колко е нужен за играта на тима. Тотнъм определено не се намира в положителна форма, след като във вече 6 срещи от всички турнири няма победа и в този период са реализирани едва 3 попадения. Тоби Алдервейрелд, Бен Дейвис, Ламела и Муса Сусоко няма да могат да вземат участие, а Хари Кейн и Дембеле все още не са напълно готови, но се очаква да започнат титуляри.

Тотнъм успя да победи Арсенал само веднъж в последните осем мача във всички турнири. От друга страна Арсен Венгер няма успех срещу "шпорите", откакто Маурисио Почетино е тук, което прави интригата около двубоя още по-голяма.

Подобни срещи са непредсказуеми и трудни за прогнозиране, но в този случай ситуацията е малко по-различна. Арсенал се представя отлично, играe мотивирано, а и отборът има домакинската подкрепа в своя полза. Тотнъм от друга страна е в тежък период, заради липсата на Хари Кейн и негово евентуално завръщане може да обърне коренно представянето на "шпорите". Въпреки това, очакваме по-добра и успешна игра за "артилеристите", които с пълна концентрация могат да си вземат 3-те точки.

Прогноза: Арсенал - Тотнъм 1:0

 

Последни 5 изиграни срещи:

Арсенал:

19 октомври Арсенал - Лудогорец 6:0 (Шампионска лига)
22 октомври Арсенал - Мидълзбро 0:0 (Висша лига)
25 октомври Арсенал - Рединг 2:0 (Купа на Лигата)
29 октомври Съндърланд - Арсенал 1:4 (Висша лига)
01 ноември Лудогорец - Арсенал 2:3 (Шампионска лига)

Тотнъм:

18 октомври Байер Леверкузен - Тотнъм 0:0 (Шампионска лига)
22 октомври Борнемут - Тотнъм 0:0 (Висша лига)
25 октомври Ливърпул - Тотнъм 2:1 (Купа на Лигата)
29 октомври Тотнъм - Лестър 1:1 (Висша лига)
02 ноември Тотнъм - Байер Леверкузен 0:1 (Шампионска лига)


Досегашни срещи:

Арсенал - Тотнъм

178 срещи
75 победи за Арсенал
48 равенства
55 победи за Тотнъм
Голова Разлика: 277:238 за Арсенал

 

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
176