Анонс на 11-ти кръг на Висшата лига на Англия


Н. Гавазов

Анонс на 11-ти кръг на Висшата лига на Англия

Борнемут - Съндърланд
Стадион: "Виталити Стейдиъм", Борнемут
Дата: 05.11.2016г.
Час: 17:00
Съдия: Майк Дийн

Анонсът на 11-я кръг на Висшата лига се открива с гостуването на аутсайдера Съндърланд на "Виталити Стейдиъм" срещу Борнемут. "Черешките" загубиха последния си мач срещу новака Мидълзбро, но продължават да се намират в средата на таблицата и да показват трудна за преодоляване игра. Люис Кук е единственият, който със сигурност пропуска кръга, но пък до последно ще са под въпрос Станислас, Марк Пю и Андрю Сърман.

Съндърланд миналата седмица срещу гранда Арсенал в един момент от двубоя започна да мечтае за реми, но надеждите им бяха попарени с 3 бързи гола. Това отново показа, че класата на "черните котки" е твърде ниска за нивото на Висшата лига и логино са сред фаворитите за изпадането. Все още са в лазарета Себастиан Ларсон, Фабио Борини, Ян Кирхоф, Вито Маноне, Джейсън Денайер и Лий Катърмоу, което допълнително влошава играта на тима.

И за двата отбора оставането в елита ще е приоритет през този сезон, но засега Борнемут се държи по-добре и няма никакво намерение да се отпуска. "Черешките" са типичен домакински отбор, който в подобни мачове не би трябвало да изпуска 3-те точки срещу изпаднал в тежка криза съперник.

Прогноза: Борнемут - Съндърланд 1:0




Бърнли - Кристъл Палас
Стадион: "Търф Муур", Бърнли
Дата: 05.11.2016г.
Час: 17:00
Съдия: Антъни Тейлър


Два отбора с равен актив от точки ще се изправят един срещу друг в 11-я кръг на Висшата лига. Бърнли отново ще се опита да остане в елита веднага след промоцията си, а на този етап задачата не се изпълнява по лош начин. Новакът се намира в добър период на свой терен с 3 победи, едно реми и само една загуба от Арсенал в последните минути. Домакините не страдат от особени кадрови проблеми и единствено Ашли Барнс е извън игра, докато Стивън Уард и Стивън Дефур са пред завръщане.

Кристъл Палас и през този сезон показва представяне на приливи и отливи, а определено в настоящия момент ситуацията е отрицателна. Лондончани са в серия от 3 поредни загуби и ще се опитат да прекратят лошата серия най-малко с равенство. Папе Суаре, Лоик Реми и Джонатан Бентеке са с контузии, а се очаква Джейсън Пънчан и Андрю Таузенд да са на линия отново в стартовия състав.

Бърнли е корав домакин и осноният актив идва от двубои на "Търф Мур", което много добре се знае от Алън Пардю. Можем да очакваме дефанзивен стил и от двата тима, което ще доведе до малко положения и най-вероятно заслужен хикс.

Прогноза: Бърнли - Кристъл Палас 0:0




Уест Хем - Стоук Сити
Стадион: "Лондон Стейдиъм", Лондон
Дата: 05.11.2016г.
Час: 17:00
Съдия: Андре Маринър


Изключително здрав и корав сблъсък ни очаква в съботния следобед, когато Уест Хем посреща набиращият сили Стоук. Лондончани на този етап са далеч от осъществяването на постигнатото през миналата кампания, макар че се вижда подобрение в играта на тима. "Чуковете" бяха в серия от 4 мача без поражение, което приключи при гостуването на Евертън преди седмица и ги остави само на 3 точки от зоната на изпадащите. Продължават проблемите с липсващи футболисти, тъй като Масуаку, Гьокхан Торе, Сам Байрам, Диафра Сако и Анди Керъл са с контузии, а Уинстън Рийд пък е наказан.

Стоук по подобие на миналия сезон започна зле, но след това показва осезаем прогрес. "Грънчарите" са вече в серия от 3 поредни победи, което ги измъкна от зоната на изпадащите на 12-то място с 12 точки. Въпреки това, кадровата ситуация при гостите е основният проблем за Марк Хюз, който няма да може да разчита на Стивън Айрлънд, Афелай, Глен Джонсън, Джак Бътланд и Арнаутович, а Шакири и Камерън не са напълно готови за мача.

И двата отбора ще започнат този уикенд без много свой играчи, което няма как да не се отрази на играта им. В подобни срещи и най-малката грешка ще е решаваща, а равенството изглежда най-логичният избор, но все пак прогнозираме много трудна и измъчена победа за Уест Хем.

Прогноза: Уест Хем - Стоук 2:1

 


Хъл Сити - Саутхемптън
Стадион: "КСОМ Стейдиъм", Хъл
Дата: 06.11.2016г.
Час: 16:15
Съдия: Греъм Скот


Изпадналият в проблеми Хъл Сити посреща представящият се добре от началото на сезона тим на Саутхемптън в мач от неделната програма на Висшата лига. Силите на "тигрите" засега се оказват твърде непосилни за нивото на елита и серията от 6 поредни поражения в първенството говори достатъчно. Това съвсем логично поставя домакините в зоната на изпадащите, а единственото позитивно засега е класирането на четвъртфиналите на Купата на Лигата. Още по-влошена е и ситуацията с наличните играчи, тъй като извън игра са Алън Макгрегър, Одубайо, Алекс Брус, Ленихан, Мбокани, Андрю Робертсън, Грег Луер, Робърт Снодграс и Диоманде.

Саутхемптън под ръководството на Клод Пюел не отстъпва на управлението при предишния мениджър Роналд Куман и привържениците могат да бъдат доволни от наставника си. "Светците" са 9-ти в първенството, а в Лига Европа са втори в групата си и с голям шанс да продължат напред. И всичко това се постига на фона на многото отсъстващи в лицето на Джереми Пиед, Седрик Соарес, Шейн Лонг, Мат Таргет, Харисън Рийд, Джейк Хескет и Флорин Гардош.

За Хъл едва ли точката ще е разочарование, докато гостите по всяка вероятност ще се опитат да си тръгнат с 3-те точки. Саутхемптън в гостуванията принципно изпитва затруднения с реализирането на попадения и предпочита по-дефанзивен футбол, но в този случай можем да видим по-различна тактика. Въпреки това, очакваме здрава битка от страна на "тигрите", които ще съумеят в крайна сметка да удържат хикса.

Прогноза: Хъл - Саутхемптън 0:0

 


Лестър - Уест Бромич
Стадион: "Кинг Пауър", Лестър
Дата: 06.11.2016г.
Час: 18:30
Съдия: Крейг Поусън


С домакинството на шампиона Лестър срещу борещия се за оцеляване Уест Бромич се закрива анонсът на 11-я кръг на Висшата лига. "Лисиците" очевидно вече са наясно, че борба за защита на титлата едва ли ще има, но поне привържениците могат да се надяват на достойно представяне в първенството и в Шампионската лига. Домакините се намират в средата на таблицата с игра на приливи и отливи, което в други години би се считало за успех, но не и през настоящата кампанията. В най-авторитетния европейски клубен турнир пък Лестър е в първи в групата си и уверено върви към осминафиналите. Менди продължава да се намира в лазарета, където ще се лекува за около месец и Каспер Шмайхел. Близо до завръщане в е Матю Джеймс, а Слимани страдаше от болки, но има шанс да започне титуляр.

Уест Бромич е корав съперник, който обаче няма победа във вече 5 кръга. Това смъкна тима на 16-то място само на 3 точки от зоната на изпадащите и мениджърският пост на Тони Пюлис отново е разклатен. Джеймс Маклийн е наказан за гостуването, а голям удар е травмата на новото попълнение Насер Шадли. Йонас Олсон и Бераиньо са под въпрос за срещата, но вероятно ще бъдат поставени поне сред резервите.

Тежък двубой и за двата състава, тъй като напрежение за точки има и в двата лагера. Шампионът Лестър е длъжен да спечели на свой терен в подобни мачове, докато за Уест Бромич и най-вече Тони Пюлис ще се търси поне равенството.

Прогноза: Лестър - Уест Брочмич 1:0

 

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
164