Анонс на 10-ти кръг на Висшата лига на Англия


Н. Гавазов

Анонс на 10-ти кръг на Висшата лига на Англия

Уотфорд - Хъл
Стадион: "Викаридж Роуд"
Дата: 29.102016
Час: 17:00
Съдия: Джонатан Мос


Уотфорд и Хъл откриват на "Викаридж Роуд" анонсът на 10-я кръг от Висшата лига в съботния следобед. "Стършелите" се представят стабилно на този етап в първенството със своето позициониране в средата на таблицата. Домакините имат в последните си 6 кръга само едно поражение, което говори достатъчно за формата на тима. Окака, Синклеър, Кенеди, Джа Джедже и Исаак Съксес са с контузии, а за Даръл Янмаат има малка вероятност да бъде готов за мача.

Хъл беше аутсайдер в началото на кампанията, поради трусевете в ръководството на клуба, но Майк Филън успя да мотивира играчите си да се представят успешно и да ав борят докрай. Това имаше ефект в първите няколко кръга, но след това пълен крах за новака, който има цели 6 загуби и само едно реми от 7 двубоя във Висшата лига. Добрата новина за скромния тим е, че серията от лоши резултати приключи в средата на седмицата, когато беше отстранен Бристол Сити за Купата на лигата. Като цяло "тигрите" продължават да не могат да разчитат на голям брой свои футболисти, тъй като извън игра са Алън Макрегър, Одубайо, Алекс Брус, Ленихан, Мбокани, Андрю Робертсън, Грег Люер, Снодграс и Диоманде.

Валтер Мадзари е много опитен специалист, който знае как а използва слабостите в съперниковите отбори. Нещата в Хъл не са на добре, а отсъствието на важни фигури допълнително ще улесни задачата на Уотфорд.

Прогноза: Уотфорд - Хъл: 2:0




Мидълзбро - Борнемут
Стадион: "Ривърсайд"
Дата: 29.10.2016
Час: 17:00
Съдия: Стюърт Атуел

Изпадналият в затруднение Мидълзбро посреща изживяващият добри моменти тим на Борнемут. Домакините започнаха добре кампанията, но във вече 8 мача от всички турнири търсят успеха. Трябва да се отбележи, че Боро имаше тежко гостуване на "Емирайтс" срещу Арсенал, което в крайна сметка завърши с нулево равенство и определено ще даде самочувствие и импулс в играта на футболистите. Ледбитър, Джеймс Хъсбанд и Фабио отново не са напълно възстановени, макар че за последните двама има малък шанс да ги видим в игра.

Борнемут е един от най-скромните тимове във Висшата лига, но и отбор, който не се дава лесно. "Черешките" имат 2 победи и 2 равенства в предишните 4 мача, което ги изкачи в средата на класирането. Люис Кук със сигурност не е на разположение на мениджъра си, а за Станислас и Марк Пю ситуацията е 50/50.

Борнемут знае как да затвори играта и да си спечели най-малко ремито срещу не особено убедителни отбори. Мидълзбро определено е колеблив в изявите си досега, но тази серия от неуспешни игри все някога трябва да приключи, а какъв по-добър момент след равенство с Арсенал да се вземат и 3-те точки на свой терен.

Прогноза: Мидълзбро - Борнемут 1:0




Евертън - Уест Хем
Стадион: "Гудисън Парк"
Дата: 30.10.2016
Час: 15:30
Съдия: Антъни Тейлър


Един от най-здравите и интересни двубои в този 10-ти кръг е сблъсъка между Евертън и Уест Хем. "Карамелите" започнаха добре кампанията, но в последно време играта на тима забуксува след вече 4 мача без победа. Въпреки това, домакините се намират на 6-то място на 5 точки от лидерите в таблицата. Роналд Куман продължава да не може да разчита на Бешич, Браунинг, Матю Пенингтън и Джеймс Макарти, а добрата новина е, че състоянието на Лейтън Бейнс се подобрява.

Уест Хем беше разпънат от критики след първите двубои от кампанията и дори се заговори за смяна на Славен Билич. В крайна сметка "чуковете" подобриха формата си и имат 3 победи и едно равенство от 4 срещи във всички турнири, а елиминирането на Челси за Купата лига преди дни ще даде още повече сили на играчите. Масуаку, Гьокхан Торе, Сам Байрам, Диафра Сако и Анди Керъл все още са в лазарета, но пък Кресуел и Андре Аю се завърнаха в игра.

Непредсказуем двубой, за който можем очакваме здрав и тежък сблъсък с много единоборства, малко положения и съответно попадения, както и подялба на точките.

Прогноза: Евертън - Уест Хем 1:1



Стоук - Суонзи
Стадион: "Бет365"
Дата: 31.10.2016
Час: 22:00
Съдия: Майкъл Оливър


Анонсът и 10-я кръг на Висшата лига се закриват със срещата между Стоук и Суонзи в понеделник вечер. И двата отбора се намират на тои етап около зоната на изпадащите, така че двубоят е от особена важност.

"Грънчарите" дълго време бяха на последните 3 места, но след серия от 4 мача без поражение се изкачиха с няколко позиции. Подобна беше ситуацията за домакините и в миналия сезон, така че можем да видим възходящ тима на Марк Хюз. Стоук ще е без Стивън Айрлънд, Афелай, Гленд Джонсън и Джак Бътланд, а Камерън има проблеми с коляното и може би ще бъде оставен извън групата.

Суонзи беше замесен миналата кампания в оцеляването, но в крайна сметка се спаси. Очевидно и през този сезон "лебедите" ще се борят за елитния си статус, а това засега се оказва много трудна задача. Гостите записаха 6 поражения и едва 2 равенства в 8 мача от всичките турнири, което логично ги дръпна на предпоследно място. В състава няма особени кадрови проблеми, освен отсъствието на Нейтън Дайър и въпросителната около Джеферсън Монтеро.

И за двата отбора точката ще е важна, така че може да видим предпазливи съперниците. Въпреки това, формата на Стоук е положителна, а и домакинския фактор няма как да не помогне.

Прогноза: Стоук - Суонзи 1:0

 

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
150