Тотнъм ще затвърди четвъртата си позиция


.

Тотнъм ще затвърди четвъртата си позиция

Тотнъм - Портсмут
Стадион: "Уейт Харт Лейн", Лондон
Дата: 27.03.2010
Час: 17:00
Съдия: Кевин Френд

Тотнъм посреща последният в класирането Портсмут в битката си за четвъртото място с другите три претендента Манчестър Сити, Ливърпул и Астън Вила. За Хари Реднап това е сблъсък с неговия бивш клуб, но не само за него. В отбора на "щпорите" играят четирима бивши играчи на Помпи - Дефо, Крауч, Кранчар и Кабул.

Тотнъм има четири поредни победи в първенството, докато Портсмут няма чиста мрежа в 13 мача, за последно това се случи през декември миналата година в мача им срещу Ливърпул спечелен с 2:0. Помпи са спечелили едва един път от последните си десет двубоя срещу Тотнъм.

И двата отбора имаха мачове по-рано през средата на седмицата. "Щпорите" победиха Фулъм с 3:1 в мач от ФА Къп и ще срещнат отново Портсмут на 11 Април на полуфинал. Помпи пък загубиха с разгромен резултат 5:0 от тима на Челси.

Хари Реднап заяви: "Каквто и да постигнем ще бъде великолепен сезон за нас. В момента сме четвърти в първенството и на полуфинал за ФА Къп. Надпреварата за четвъртото място е много оспорвана, така че всеки от четирите отбора може да е четвърти или седми. Нищо не се знае виждате, че и Евертън вече може да помисли за четвъртото място".

Портсмут се намира в дъното на таблицата на 14 точки от спасителната черта и загуба тук със сигурност ще означава, че те ще се считат за изпаднали още другата седмица, ако отново загубят.
Освен всичко в състава има и доста контузени, Рикардо Роча и Томи Смит се контузиха след двубоя срещу Челси. Джейми О'Хара няма право да вземе участие в мача, тъй като е под наем именно от "щпорите". Тал Бен Хаим, Надир Белхадж, Джон Утака, Папа Диоп, Кевин Боатенг и Хасан Йебда, всички те са с травми и пропускат срещата.

Десният защитник на Тотнъм Вердан Чорлука е с контузия в коляното и със сигурност няма да вземе участие в мача. Йонес Кабул е възстановен, но Себастиян Басонг е с травма в коляното. Очаква се Павлиаченко да е възстановен, но да остане на резервната скамейка. Паласиос също изпитва проблеми с адуктора, но ще е готов за двубоя, докато Ледли Кинг, Уудгейт, Дефо, Джинас и Ленън не могат да вземат участие поради контузии.

Тотнъм имат доста добър шанс да затвърдят четвъртата си позиция като няма да загубят точки в този двубой. 

Последни 5 изиграни срещи:

Тотнъм:

28 февруари Тотнъм - Евъртън 2:1 (Висша лига)
06 март Фулъм - Тотнъм 0:0 (ФА Къп)
13 март Тотнъм - Блекбърн 3:1 (Висша лига)
20 март Стоук Сити - Тотнъм 1:2 (Висша лига)
24 март Тотнъм - Фулъм 3:1 (ФА Къп)

Портсмут:

06 март Портсмут - Бирмингам 2:0 (ФА Къп)
09 март Портсмут - Бирмингам 1:2 (Висша лига)
15 март Ливърпул - Портсмут 4:1 (Висша лига)
20 март Портсмут - Хъл Сити 3:2 (Висша лига)
24 март Портсмут - Челси 0:5 (Висша лига)


Досегашни срещи:

Тотнъм - Портсмут

39 мача
15 победи за Тотнъм
13 равенства
11 победи за Портсмут
Голова Разлика: 62:58 за Тотнъм

През този сезон:

17 октомври 2009 Портсмут - Тотнъм 1:2 (Висша лига)


Коефициенти от bet365:
Тотнъм - 1.20
Равен - 6.00
Портсмут - 17.00

Прогноза: Тотнъм - Портсмут 4:1

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
125