Манчестър Сити основен фаворит да спечели Шампионската лига


FUTBOL-TV

Манчестър Сити основен фаворит да спечели Шампионската лига

Манчестър Сити е категоричният фаворит за триумф през настоящия сезон в Шампионската лига. Поне това сочат предварителните прогнози не само на специалистите, но и на повечето сайтове за залози. Особено след убедителната си победа с 5:0 в първия осминафинал в турнира като гост над Спортинг Лисабон, "гражданите“, водени от Хосеп Гуардиола увеличиха още малко шансовете си за спечелване на трофея.

Ако разполагате с палмс бет регистрация, може да се възползвате от много добри коефициенти за прогнозиране на първенеца в турнира на богатите. Както вече споменахме, не само според тази компания, но и според повечето както родни, така и чуждестранни сайтове, Манчестър Сити е в ролята на основен заподозрян... В случая шансовете на "небесносините“ се оценяват с 3.20, което е и малко, и много. В интерес на истината гръмката победа над Спортинг Лисабон с 5:0 никак не е гаранция и не означава, че Манчестър Сити с лекота ще елиминира и следващия противник, ако приемем, че реваншът с португалците вече е по-скоро протоколен. Да не говорим за достигане и спечелване на финала. В същото време обаче ставка от 3.20 на практика утроява евентуалните ви залози, което не е никак малко, имайки предвид, че все пак можеше да бъде и по-нисък коефициентът.

На второ място с шанс да триумфира в Шампионската лига е друг английски тим – Ливърпул, чийто шансове са оценени с 4.50. Мърсисайдци сякаш с лекота победиха в първия си осминафинал Интер и то насред Милано с 2:0.

Първоначалните прогнози бяха англичаните да са фаворити за продължаване напред, но мнозина като че ли очакваха малко по-сериозен отпор от страна на нерадзурите поне в първия двубой на домашна сцена. Такъв нямаше и след 2:0 в първия двубой Ливърпул почти сигурно може да се счита за сигурен четвъртфиналист.

Следва Байерн Мюнхен, който само преди няколко седмици изглеждаше като фаворит. Обаче... баварците направиха равенство 1:1 като гост срещу австрийския Залцбург, който за първи път в историята си игра елиминации в ШЛ. Но по-тревожните сигнали в Байерн Мюнхен пристигат заради тежката загуба с 2:4 от Бохум в немската Бундеслига преди няколко дни. След поражението и особено след равенството със Залцбург заваляха критики към ръководството на клуба за избора на треньор, а и към самия специалист заради вече допуснатите твърде много грешки от началото на сезона. Нещо, което е доста странно, имайки предвид, че Байерн Мюнхен все пак е почти убедителен лидер в Германия и фаворит да продължи и в Шампионската лига.

В импровизираната класация на букмейкърите за фаворити за спечелване на Лигата се нареждат още ПСЖ с коефициент 8.00, Челси (9.50) и други. Именно четири от въпросните тимове са замесени в последните два финала в надпреварата. През 2020 година Байерн Мюнхен победи ПСЖ на финала с минималното 1:0, като тогава това бе първи финал на парижани в турнира. Също дебютно участие на финал в спор за трофея бе и това на Манчестър Сити през миналия сезон. И когато Сити на Гуардиола бе явен фаворит или очакван такъв от страна на специалистите, Челси спечели трофея след успех с 1:0.

Така сега година по-късно амбицията на Манчестър Сити и мениджъра му е минимум да повторят класирането си за финал, но този път да триумфират в надпреварата. Защото Гуардиола въпреки всичките си успехи на практика след Барселона така и не успя да триумфира в най-важния клубен турнир (с Байерн Мюнхен в трите си сезона така и дори не стигна до финал).

Откъде може да дойде изненадата?! На този етап с много висок коефициент е Аякс. Грандът от Амстердам играе осминафинал с Бенфика, а орлите не се намират в най-доброто си състояние в този момент от сезона. Аякс е на другия полюс – играе изключително и успя да прелети през груповата фаза след шест победи от шест мача и впечатляващата голова разлика 20:5. В групите холандците вече се справиха два пъти с актуалния португалски шампион Спортинг Лисабон (5:1 като гост и 4:2 у дома), така че не би трябвало да имат проблем и срещу Бенфика. Но тепърва предстоят още доста мачове, за да бъдат правени прогнози, а и много неща зависят от самия жребий за остатъка от елиминационната фаза.

Любопитното е, че Реал Мадрид е доста назад в доверието на букмейкърите – получава едва 27.00 да спечели турнира. Но дори и високата ставка едва ли би привлякла вниманието на сериозните спортни специалисти, тъй като Реал загуби от ПСЖ с 0:1 първия мач от осминафиналите и въпреки че предстои реванш трудно бихме помислили, че има сили да елиминира на този етап много по-силния френски тим.

Така или иначе, предстои ни поредният изключително вълнуващ сезон с най-добрите отбори. Отсъствието на Барселона, по-колебливото представяне на Реал Мадрид и Ювентус, както и слабите изяви на Манчестър Юнайтед отварят място на сцената за Манчестър Сити, Ливърпул, ПСЖ и Байерн Мюнхен. Дали ще има изненада, предстои да разберем...

  Сподели
4200