Кои бяха фаворитите за наградите на MTV и заслужени ли са победителите?


FUTBOL-TV

Кои бяха фаворитите за наградите на MTV и заслужени ли са победителите?

Едно от най-големите събития за цялата година в музикалната индустрия се проведе преди броени дни, за да остави след себе си най-различни теми за дискусии и анализи на фенове и критици. Става въпрос за ежегодните награди на MTV, които тази година се състояха на 12-и септември в Бруклин, Ню Йорк. Любопитното беше, че това се оказа първото провеждане на шоуто в "Барклейс Сентър“ от 2013-а насам, така че обстановката вероятно беше сравнително позната. Гледащите спектакъла са били над 3 милиона по света, като те успяха да зърнат как техните фаворити грабват поредните си награди за постиженията от изминалата година.  Разбира се, имаше и разочаровани, които си тръгнаха с празни ръце, а в следващите редове ще погледнем кои са щастливците, които се наредиха на челните позиции в различните класации. 

1. Най-добро музикално видео

Наградата за най-силен клип към песен взе Lil Nas X с участието си във видеото към парчето "Montero", а по този начин успя и да се пребори с много сериозни конкуренти. Става дума за Cardi B и клипа към "WAP", както и колаборацията между DJ Khaled, Drake и Justin Bieber - “Popstar". Разочарование може би е имало и за Ed Sheeran, който не успя да завоюва достатъчно челно място с клипа към "Bad Habits". 

2. Най-добра песен

Един от гвоздеите на програмата определено свързваме с избора на най-доброто парче на MTV. Olivia Rodrigo успя да грабне приза с песента "Driver License", изпреварвайки знаменити съперници като Cardi B (“WAP"), Bruno Mars и компания (“Leave the Door Open"), както и Dua Lipa ("Levitating"). Фаворитът за това отличие според букмейкъра Bwin, за когото може да научите повече на https://efirbet.com/bwin/, бе Dua Lipa, но видяхме една доста сериозна изненада. 

3. Най-добър артист

Друга хитова и дългоочаквана класация определено е тази за най-добър артист за годината. Вероятно победителят тук не е изненадващ – световната поп звезда Justin Bieber. Той имаше задачата да пребори други именити претенденти като Ariana Grande, Taylor Swift и т.н, но в крайна сметка логиката вероятно възтържествува. 

4. Най-добра рок песен

Отново тук не може да се каже, че имахме особено изненадващ развой, след като приза грабна китаристът и вокалист John Mayer с песента си "Last Train Home", част от наскоро излезлия негов албум "Sob Rock". Този албум разби всички класации, така че не може да се каже, че някой измежду Foo Fighters (“Shame Shame"), Lenny Kravitz ("Raise Vibration") и Kings of Leon (“The Bandit") са имали някакви реални шансове. 

5. Най-добра група

Стигаме и до "отборната“ награда на MTV. А победителят отново е добре познат на част от българската музикална аудитория – корейската K-Pop банда "BTS", която успя да грабне първото място и в категорията за най-добра песен в този жанр - "Butter". С празни ръце и тук останаха Foo Fighters, както и легендите от Maroon 5 и Jonas Brothers. 

В общи линии може да се каже, че предварителните очаквания в доста от категориите се сбъднаха, въпреки че, както винаги, имаше определен брой изненадващи резултати. Дали това е за добро, или не, оставяме нас вас да прецените. 

  Сподели
3122