Манчестър Сити и Байерн са големите фаворити в Шампионска лига според Efbet


FUTBOL-TV

Манчестър Сити и Байерн са големите фаворити в Шампионска лига според Efbet

През тази седмица ще се проведат 1/4-финалните мачове в Шампионска лига. Букмейкърът Ефбет има коефициенти за всяка една среща, но сред богата гама от efbet залози има и дългосрочни пазари, като може да се залага на краен победител в турнира. Прави впечатление, че два са изявените фаворити да триумфират в Шампионска лига този сезон - това са отборите на Манчестър Сити (3.30 коеф.) и Байерн Мюнхен (4.05). Според Ефбет, по-малки шансове за трофея имат отборите на Барселона и Пари Сен Жермен.


Манчестър Сити може би е най-големият фаворит към момента, тъй като на 1/4-финалите има най-лесен съперник на хартия - френския Олимик Лион. Ефбет дава коефициент от 1.27 за успех на Ман Сити, като срещата е в събота от 22:00 ч.  След като на 1/8-финалите възпитаниците на Пеп Гуардиола отстраниха най-успешния отбор в турнира – Реал Мадрид, то не се очаква да имат проблеми срещу Лион. "Хлапетата“ обаче елиминираха Ювентус в миналия кръг, така че няма как да бъдат подценявани. Но Манчестър Сити има просто много класен състав, като тимът отдавна е насочил вниманието си към Шампионска лига. Доста рано през сезона във Висшата лига воденият от Пеп Гуардиола отбор нямаше шанс за титлата, тъй като Ливърпул бе с над 20 точки преднина на върха в класирането. Така "гражданите“ не хвърляха много сили в мачовете, тъй като целта им бе да спечелят Шампионска лига. Дали ще го сторят през този сезон и ще оправдаят ролята си на фаворит, предстои да разберем през месец август.


Вторият голям фаворит на efbet в Шампионска лига - Байерн Мюнхен, има невероятно сложна задача на 1/4-финалите, след като се изправя срещу Барселона. Байерн има по-големи шансове да продължи напред според букмейкърите, но Лионел Меси и компания могат да победят всеки съперник. Баварците на Ханзи Флик пък са неудържими през 2020 година. Тимът на Байерн спечели титлата в Бундеслигата, а на 1/8-финалите в Шампионска лига записа две убедително победи срещу Челси с резултати 3:0 и 4:1. Робет Левандовски прави един от най-силните си сезони, като неговото представяне ще бъде от огромно значение за немския шампион в мача срещу Барселона. Както е известно, всички 1/4-финали и оставащите мачове в Шампионска лига ще се проведат в един мач, така че нито един клуб няма право на грешка и няма да има шанс да навакса пасив в резултата от срещата в мач реванш.


Що се отнася до Барселона, Ефбет дава на "каталунците" 8.00 коефициент за триумф в Шампионска лига. Воденият от Кике Сетиен не успя да спечели титлата в "Примера Дивисион“ и сега му остава да се надява на подвиг в Шампионска лига. Лионел Меси ще трябва да поведе отбора, както го направи в 1/8-финалния реванш срещу Наполи преди няколко дни. Меси вкара феноменален втори гол, а също така спечели дузпа за третото попадение, реализирано от Луис Суарес. Но дали Меси ще бъде достатъчен на Барселона да елиминира Байерн и да спечели Шампионска лига този сезон? Проблемите на Барса са в защита, където тимът е много колеблив, въпреки че има един от най-добрите вратари в света Марк-Андре Тер Щеген. Барселона рядко запазва суха мрежа и ще трябва да намери начин да спре силното нападение на Байерн, ако иска да мине първия си голям тест в Шампионска лига и да остане сред претендентите за трофея през този сезон.

  Сподели
1500