Най-впечатляващите голове на Лионел Меси


FUTBOL-TV

Най-впечатляващите голове на Лионел Меси

Непобедимият лъв на ФК "Барселона“ и световният футбол – Лионел Меси, наскоро отбеляза своя гол номер 700 в кариерата си. Той е едва вторият футболист в историята, който отбелязва толкова много попадения докато е в активна кариера. Номер 1 и в тази класация е Кристиано Роналдо. През годините играчът с номер 10 има някои забележителни попадения, които често включват няколко "навързани“ защитници, но все пак няколко гола се открояват сред седемстотинте. Вижте ги и нека тази статия се превърне в своеобразен почит към гения на Меси:

Номер 5: Меси срещу Реал Мадрид 2007

Лионел Меси отбелязва своя първи хеттрик срещу Белия балет като тийнейджър през 2007-ма година и това ззавинаги му отрежда място в историята на Ел Класико. Коментаторите определят срещата като "Мачът на Лионел Меси“.

Номер 4: Меси срещу Реал Бетис 2019

Меси е известен с виртуозния начин, по който контролира топката. Във всяка следваща среща той измисля нови и нови "каскади“, с които да постигне целта си – удар в противниковата врата. Истинско бижу е попадението му срещу Реал Бетис миналата година, научавае от сайта betpromocode.bg

Номер 3: Меси срещу Ливърпул 2019

Феновете на Ливърпъл с тъга ще си спомнят тази среща между двата гранда и забележителното попадение от 30 метра на Меси.

В учебникарски пряк свободен удар Меси преодоля всички защитници и вратаря на Ливърпул, за да забие своя гол номер 600.

Номер 2: Лионел Меси срещу Реал Мадрид 2011

Всеки гол е сладък, но най-сладки са попаденията във вратата на големия враг Реал. Всъщност Меси е играчът с най-много голове в Ел Класико изобщо. Най-важното попадение на Меси във вратата на Реал идва през 2011 в полуфинала на Шампионската лига.

Лионел получава топката от Серхио Бускетс в средата на игрището и се впуска във впечатляващ дрибъл. Подминава Серхио Рамос и Шаби Алонсо, само за да остави Касияс искрено изненадан от попадението.

Номер 1: Меси срещу Хетафе 2007

Както денят се познава по сутринта, така и един гениален футболист си личи още от първите официални срещи. С този гол 19-годишният Меси показва на света, че е тук, за да промени футбола завинаги.

Устремът и качествата, които показва още тогава безусловно доказват, че сме съвременници на истински футболен гений – Лионел Меси.

  Сподели
1018