Ритуалите на Кристиано Роналдо след мач


FUTBOL-TV

Ритуалите на Кристиано Роналдо след мач

Как играч от световна класа като Кристиано Роналдо остава на върха, при положение, че играе 60 мача годишно? Според негови думи, това се дължи на специалната рутина, която следва след всеки мач. 

Докато много играчи излизат да празнуват след победа под въздействието на адреналина, португалската звезда предпочита да се прибере у дома, за да си гарантира, че физическото и психическото му благосъстояние са в кондиция. Той казва, че възстановяването е по-важно за него дори от реалните тренировки поради големия брой мачове, които трябва да играе. Почивката е ключова част от ежедневието му и му позволява да се представя на най-високото ниво в професията си и да удължи кариерата си. От режим на храненето, през специални процедури до любимите му парфюми, които може да намерите в MAKEUP, всичко е от значение, когато си спортист от такава величина. 

Режим на презареждане

Когато чуе последния сигнал на зеления килим, първата задача на Роналдо е да запълни загубените хранителни вещества и течности. Диетата му след мач се състои от плодове, парче пица и храни, богати на въглехидрати. Макар и да ви се струва странно, че професионален спортист се задръства с пица веднага след мач, то според някои специалисти италианското ястие може да осигури перфектната комбинация от въглехидрати и протеини за възстановяване. Що се отнася до богатите на въглехидрати хапвания, те включват кисело мляко, овесени ядки и енергийни барове.


Окъпан в слава

Португалската звезда практикува нещо, известно като контрастна терапия под душа. Първо, той прекарва около пет минути в гореща вана (някъде между 38 и 44 градуса по Целзий), преди да скочи в студена вода за три минути. Този процес се повтаря за 30 минути. Идеята е да се стимулира притока на кръв в области с нараняване или напрежение и да се подпомогне циркулацията. Процесът може да има и противовъзпалителен ефект върху всякакви синини, които може да е получил. Според няколко проучвания контрастната терапия е най-добрият метод за незабавно възстановяване. 


Скачане в басейна

След потенциално неприятната терапия с контрастна вана, Роналдо не се оставя да се отпусне и да се отдаде на сън. Вместо това той плува поне 20 минути. Плуването не само е идеален метод за възстановяваща тренировка, но е добре известно със своите свойства за облекчаване на стреса и релаксация. Кристиано прави това в пълна тишина, за да изчисти изцяло ума си. 

След плуването той се отправя към СПА центъра, за да се наслади на истински приятни изживявания с вода с високо налягане. Има много проучвания, които предполагат, че този вид хидротерапия подпомага циркулацията на увредени или възпалени мускули и стави.

Пара

Режимът на Роналдо след мач вече почти е приключил, но не съвсем. Накрая, той прекарва 5 минути в турска баня. Това не само е друга форма на хидротерапия за тялото му, но му помага да се успокои и да се отпусне след толкова интензивни дейности. Много играчи се оплакват, че не могат да спят добре след мачове заради прилива на адреналин, но турската баня помага на нервната система да се подготви за малко почивка. 

Както добре знаем, Кристиано пусна свои собствени парфюми, тъй като наистина обожава ароматите. Затова нанася няколко капки за пълен релакс.

  Сподели
2975