България трябва да завърши с победа квалификациите за СП


.

България трябва да завърши с победа квалификациите за СП

Макар да няма шанс за класиране на Световните финали българският национален отбор трябва да изиграе силно последния си мач срещу Грузия, в опит да заличи срама от позора в Кипър и да даде надежда на родния запалянко, че има шанс да се класира на ЕВРО 2012.

Българите са в лоша серия, затвърдена от провала в Кипър, а победата над Черна гора остава последната в официален двубой. Тя обаче бе последвана от поражение в Торино от Италия, свело до минимум шансовете за класиране, които бяха унищожени в събота. Така България ще пропусне трето световно първенство поред.- нещо, което не се случвало, от 1962 година, когато се класираме за пръв път.

Лошото е, че този неуспех идва в момент, в който разполагаме с едно добро поколение футболисти – Бербатов, Стилиян и Мартин вероятно изпуснаха последния влак за Мондиал. А в случая става дума за трима футболисти, които ще влязат в историята на А отбора ни. Митко съвсем скоро ще бъде голмайстор номер 1 с националния екип, а Стилиян е на 12 срещи от рекорда на Боби Михайлов от 102 мача за Родината.

Грузия тръгна с големи надежди в 8 група, но само с желание явно не става. Кавказците се закотвиха на последното място в групата като имат 3 точки от 3 равенства. Най-близо до успеха те бяха в мача си с България в Тбилиси, завършил незаслужено 0:0. Иначе Каладзе и компания поизмъчиха Италия и Ейре, но не взеха нищо в тези срещи.  Последната среща на Грузия бе историческа за съперника им Черна гора, който записа първата си победа в историята, надделявайки с 2:1 в Подгорица.

Интересно ще е да видим на какъв състав ще заложи Станимир Стоилов след поражението в събота. Вероятно няма да има промени в защитата, която бе трагична. Идеята е да се налагат младите, а не да се прекършва самочувствието им след само една загуба. Стилиян Петров ще отсъства поради наказание. В атака е твърде възможно до Бербатов да има промяна и вместо неубедителния Божинов да видим Валери Домовчийски.

Вече не знаем какво да очакваме от националния отбор, който при липса на мотивация се превръща в абсолютна боксова круша. Сега съперникът обаче е последният тим в групата, а и трябва да се измие срама от събота. Срещата ще бъде използвана като приятелски мач, в който е редно да победим за самочувствие.

Последни 5 мача:
България: ЗЗППР
Грузия: ЗЗЗЗР

Коефициенти на bwin:
България – 1,40
Равен – 4,20
Грузия – 7,75

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
57