България ще вземе победа за престиж срещу Кипър


.

България ще вземе победа за престиж срещу Кипър

България гостува на Кипър в световна квалификация с изключително малко значение за двата тима. Причината е ясна – шансовете за класиране на българите са минимални, докато за кипърците такива не съществуват. 

При 2 мача до края България изостава на 5 точки от втората позиция заемана от Ейре като ирландците ще оспорват първото място с първенеца засега Италия. При равенство между двата тима класирането ще се запази, а България ще изгори, както и в последните 2 световни квалификации. Шансът на нашите е Ейре да загуби от “Скуадра адзура” и после от Черна гора. Има надежда за класиране и с голова разлика, но трябва островитяните да направят равен и загуба, а трикольорите да бият подред и то по-убедително. Ще бъде ли Господ отново българин, предстои да разберем?

Що се касае до българският отбор в последните си две срещи той спечели убедително с 4:1 над Черна гора и също токова убедително загуби от Италия в Торино с 0:2. Естествено това поражение не бива да се приема като фатално, тъй като бе очаквано. Трябва да се съжалява по-скоро за пропуснатия шанс срещу Ейре в София. След връщането си от Торино треньорът Стоилов обяви, че ще започне подмладяване на състава. Това е добре, но дали сега е моментът? Дали не трябва да се изчакат двете последни квалификации, защото шанс за класиране има, колкото и нищожен да е той.

За Кипър тези квалификации започнаха с голяма надежда, че тимът може да се класира за световните финали или поне да стигне до бараж. Островитяните са изградили боеспособен тим и неведнъж бяха близо до възможността да объркат сметките на някои от фаворитите. За жалост не успяха и сега са 4-ти с 5 точки зад България. Последните им два двубоя от миналия месец бяха с Ейре (1:2 в Никозия) и с Черна гора (1:1 в Подгорица).

Така на нашите предстои труден двубой в Никозия. Ако българите са решили, че отиват на екскурзия до Кипър трудно ще спечелят. Все пак в някои от лидерите на отбора още я има вярата за класирането, а това показва и мотивация за успех. Не без значение е и точките от победата, тъй като те могат да ни поставят в по-горна урна при жребия. Не че в европейският футбол има разлика между тимовете във 2-ра, 3-та и 4-та урни.

Последни 5 мача:
Кипър: РЗЗРЗ
България: ЗППРП

Коефициенти на bwin:
Кипър – 4,25
Равен – 3,45
България – 1,80  

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
22