България няма сили за успех в Торино


.

България няма сили за успех в Торино

По традиция у нас през около месец идва футболна среща, която се определя като Мач на годината. Този път ситуацията е наистина такава. Ножът е опрял в кокала, тъй като само в Италия запазва добри шансове на България за класиране на първо световно от 12 години насам.

За нещастие най-важният ни мач е срещу Световния шампион и то навън. Торино! Градът на Плащеницата на Христос, ФИАТ и на последната зимна Олимпиада! Дали “Олимпико” не е новият “Парк дьо Пренс”, където преди 15 години сгазихме тревата и разплакахме народа на сътворил най-много революции и конституции.

След успехът над Черна гора в събота с 4:1 по нашите земи кипи оптимизъм. Ситуацията наподобява описаните в “Под Игото” сцени на опиянение. Мнозина смятат, че представителната ни армия от футболисти ще превземе Алпите и ще остави двама титани като Марчело Липи и Джовани Трапатони да се надлъгват за бъдещето на техните отбори месец по-късно в Дъблин.

Поне мечтите са безплатни. Но каква е реалността. Станимир Стоилов е изградил силен отбор, който играе правилен футбол, но за жалост не на всяка позиция имаме изпълнители от ранга на Бербатов, Мартин и Стилиян. Най-голямото качество на България е фактът, че тимът ни трудно губи, което е и причината за това 19-то място в ранглистата на ФИФА. Срещу Черна гора се видяха някои слабости, но предвид съперника те вероятно се дължат на понижена концентрация.

Италия не е от отборите, които мачкат съперника. Хитрите “адзури” чакат своя момент. Дори когато нападението им не върви се намира по някой неочакван помощник. В събота срещу Грузия в Тбилиси това беше Каха Каладзе, който поради престоя си в Милан явно толкова е заобичал страната, че с радост си заби два автогола. Като цяло италианците следват много икономична програма за класиране. Измъчени победи срещу аутсайдерите и равенства с основните претенденти.

Тежка е и статистиката. Освен, че нямаме победа като гост срещу Италия в 7 срещи, "адзурите" никога в своята история не са губили свеотвна квалификация у дома! Това с 48 мача в периода от 1934 до ден днешен. В първите финали през 1930 те не участват. Но пък днес е 09.09.09, а и най-голямата ни надежда носи 9 на гърба и се казва Димитър Бербатов.

Марчело Липи ще направи промени в състава, тъй като е недоволен от формата на някои изпълнители след мача с Грузия. Системата, на която ще заложи ще е комбинация от 4-4-2, преминаваща в 4-3-3 в атака. След наказание се завръща Даниеле Де Роси. Фабио Гросо ще заеме мястото на Кришито на левия бек. В атака също се очакват промени. Вместо Джузепе Роси вероятно ще играе Джилардино.

Живко Миланов е с минимални шансове да влезе в игра за България. Той е контузен, но пътува с отбора за Торино. Мъри няма да разчита и на Кирил Котев, който бе остро критикуван за играта си срещу Черна гора. Така в средата на защитата италианците ще срещнат освен добре познатият им Коловати (не Фулвио, а Илиян Стоянов) и Пламен Николов. Димитър Телкийски е наказан. Голяма е вероятността в атака до звездата Бербатов да излезе Валери Домовчийски, вместо Митко Рангелов. 

Естествено тук очакванията са за победа на Италия в качеството си на световен шампион, средно европейски тимове като България не могат да застрашават такъв колос. Националната ни чест, която не е най-верният ни спътник в правенето на прогнозите, ни кара да смятаме, че България няма да загуби този двубой. Едва ли обаче ще го спечели.

Последни 5 мача:
Италия: ПРЗЗП
България: ППРПР

Коефициенти в bwin:
Италия – 1,37
Равен – 4,00
България – 8,00

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
69