Ирландците ще бъдат размазани в София


.

Ирландците ще бъдат размазани в София

България приема Ейре в решителна световна квалификация от програмата на Група 8 в Зона УЕФА. Момчетата на младият Станимир Стоилов трябва да докажат пред родна публика, че заслужават да играят на световните финали. За едно голямо поколение начело с Димитър Бербатов, Мартин Петров и Стилиян Петров това вероятно е последният шанс за изява на такъв турнир.

Ситуацията в Групата на изравнените възможности е доста интересна. Световният шампион Италия е лидер с 14 точки от 6 мача. Следва съставът на Ейре, който също от 6 срещи е събрал 12. България е трета с 7 точки, но в 5 двубоя. Следват коравите аутсайдери Кипър, Черна гора и Грузия, които очевидно нямат шанс за класиране, но ще разбъркат още сметки до края. 

От изиграните срещи на България и Ейре статистиката е следната. И двата тима са непобедими като “лъвовете” са с 1 успех и 4 равенства, а “детелините” с 3 победи и три хикса. В решителните мачове между преките конкуренти също има пълен паритет. Мачовете на България с Ейре и Италия завършиха наравно, както и двубоят между “Скуадра адзура” и съботния ни съперник.

В исторически план България и Ирландия имат 9 срещи – при 3 победи, 3 равни и 3 загуби за двата състава. Головата разлика е 10:7 в полза на Ейре. 

Най-важното за българите е завръщането на основните фигури в отбора. Големите звезди Димитър Бербатов и Мартин Петров са на разположение на Мъри и те трябва да направят разликата със съперник, който спряхме в Дъблин при равенството 1:1. Наказан е Станислав Манолев, а нападателят на Енерги Димитър Рангелов е с контузия. Под въпрос е съотборникът му Станислав Ангелов.

Сега повечето проблеми са в лагера на Джовани Трапатони. Младокът от Манчестър Юнайетд Дарън Гибсън е с контузия. Звездите Шей Гивън и Роби Кийн също изпитват проблеми, въпреки че ще са принудени да играят. Кевин Фоли не пътува по семейни причини.

Дошъл е моментът България да изиграе силен мач. Всички предпоставки са налице. Съперникът ни има проблеми, в нашия състав се завърнаха основните фигури, а 43 хиляди ще подкрепят Станимир Стоилов и момчетата му. Победата е изключително ценна, а хитрата лисица Джовани Трапатони ще затвори играта, търсейки равенство. Ранен гол на “трикольорите” обаче ще накара Ейре да смени тактиката и тогава островитяните ще бъдат разбити.

Вероятни състави:

България: Иванков, Стоянов, Томашич, Миланов, Тунчев, Ангелов, С Петров, М Петров, Георгиев, Бербатов, Божинов

Ейре: Гивън, Макшейн, Килбейн, О‘Шей, Дън, Маггийди, Дъф, Хънт, Андрюс, Фолан, Кийн

Прогноза – 3:0

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
66