България няма право на грешка срещу Кипър


.

България няма право на грешка срещу Кипър

България посреща днес на стадион “Васил Левски” от 18:00 часа Кипър в мач от 8 група в зона Европа за Световните квалификации в ЮАР през 2010-та година. Новините около двата отбора не са никак цветущи,макар и да е пролет.

В нашият национален отбор ври и кипи от контузените играчи. И за тази квалификация няма да можем да разчитаме на Димитър Бербатов, Мартин Петров, Александър Тунчев, Георги Петков и Валентин Илиев. Последният се е контузил преди дни в Терек Грозни на тренировка. Очаква се Божинов да играе някакви минути днес, макар и неясно колко точно. В квалификационната ни група България се намира на трето място с четири точки, колкото имат и Кипър, но по-добрата ни голова разлика ни дава предимство в класирането. Интересното е, че последните четири официални мача (без контролите) са само с равенства. Дали не е време да счупим голяма нула, която показва броя на победите.

Островитяните също хванаха от нашия “синдром”  наречен “Контузия”.За тях ще липсват четири основни играчи, каквито са Макридис, Хараламбидис, Окас и Николау. Очаква се гостите да се затворят в своята половина, като действат на контраатака.Проучване на ФИФА за всеки отбор сочи, че днешните ни съперници от Кипър на най-опасни в периода от 25-45 минута, когато са паднали повечето голове на противниците ни. За нас пък тази статистика сочи, че родните “лъвове” са отбелязали най-много голове в периода 70-90 минута.

Този мач е от огромно значение в групата, защото при грешна стъпка на България шансовете, колкото и малко да са отиват на вятъра, докато отбора на Кипър ще гледа да хлъзга по тъча колкото може повече отбори. Така че още днес може да стане ясно, кои два отбора ще са на първо и второ място в осма квалификационна група или пък кои три отбора ще се борят за две места. Все пак доста по вероятно е да вземем нова победа срещу Кипър (досега в историята 5 победи от 5 мача и голова разлика 15:2) и да се надяваме Италяи да помогне в домакинството си с Ейре.

Съдия на двубоя ще бъде Мартин Ингварсон от Швеция.

Вероятни състави:

България:Иванков, Кишишев, Манолев,Стоянов, Топузаков, Петров, Димитров, Георгиев, Ангелов, Рангелов, Божинов

Кипър: Георгалидис, Елиа, Гарпоцис, Хараламбус, Христу, Сациас, Михаел, Александру, Алонефтис, Христофи, Константину

Прогноза – 2:1

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
114