България вероятно ще получи помощ от Италия


.

България вероятно ще получи помощ от Италия

Италия посреща Ейре на “Сан Никола” в 6-тия двубой за двете държави в програмата на 8 група на световните квалификации. Мачът е много важен за България, тъй като евентуална победа на “скуадра адзура” може да върне “лъвовете” в играта за второто място.

След победата си с 2:0 над Черна гора Италия е убедителен лидер в класирането с 13 точки, извоювани от 4 победи и едно равенство. Тимът на Марчело Липи не се затрудни особено в Подгорица, където се очакваше по-тежък мач. За съжаление на италианците Антонио Ди Натале стана свидна жертва на този успех, контузвайки тежко коляното си. Празнината, която той оставя трябва да запълнят или Симоне Пепе или Джузепе Роси. Победа ще изведе италианците на 5 точки пред своя преследвач и на практика ще им гарантира на 90% директно класиране за ЮАР.

Ирландия извади известен късмет, постигайки равенство срещу България в Дъблин. Така островитяните събират 11 точки и имат 7 повече от българите, но са изиграли и мач повече. Сега им предстоят доста тежки срещи, тъй като след двубоя с Италия идват в София и наглед огромната им преднина може да бъде стопена при безгрешна серия на момчетата на Мъри Стоилов. Големият коз на Ирландия в мача срещу Италия е наставникът Джовани Трапатони. Кой друг, ако не един италианец може да излъже хитрите си сънародници.

Ако погледнем реално на нещата, с оглед на играта на двата тима в последните им срещи, прави впечатление, че италианците са много по-силни. Възниква риска от подценяване, поради добрия точков актив на домакините. Все пак най-вероятно е те да спечелят тази среща и да върнат интригата в Група 8.

Вероятни състави:

Италия: Буфон, Дзамброта, Канаваро, Киелини, Гросо, Де Роси, Пирло, Бриги, Роси, Куалярела, Пацини

Ейре: Гивън, МакШейн, Килбейн, Дън, О”Шей, Уилан, Андрюс, МакГийди, Хънт, Дойл, Кийн

Последни 5 мача:
Италия: ПЗРПР
Ейре: РПЗПР

Прогноза – 2:1

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
35